Parkpop 2012; een terugblik op 32e editie Parkpop 2012; een terugblik op 32e editie

“De zon aan het eind van de dag was echt een cadeautje”

, Julie Hauber

Parkpop 2012; een terugblik op 32e editie

“De zon aan het eind van de dag was echt een cadeautje”

Julie Hauber ,

De 32e editie van Parkpop zit er weer op. Ondanks het slechte weer aan het begin van de dag wisten toch 150.000 mensen hun weg naar het Zuiderpark te vinden. Hoe kijkt de organisatie van Parkpop terug op het festival? 3voor12 Den Haag sprak met Marit Noorlander van DUCOS Productions, de organisatie achter Parkpop.

“Eigenlijk zijn we altijd hartstikke verwend als het op het weer aankomt”, vertelt Marit. “Dat het festival begon met regen heeft er voor gezorgd dat het bezoekersaantal minder was dan voorgaande jaren. Veel mensen maken toch last minute de beslissing of ze naar Parkpop komen. Toen het festival begon, was het veld eigenlijk nog te leeg, maar 's middags was het toch aardig druk. De zon aan het eind van de dag was echt een cadeautje.” Het slechte weer heeft volgens Marit geen invloed op de editie van volgend jaar. “Je hebt geen invloed op het weer. Parkpop is nou eenmaal een outdoor event. Je hoopt op een vol park en dat mensen kunnen genieten van een lekker dagje op het gras.”

Marit vind het moeilijk om één hoogtepunt te noemen: “Ik vond Amy Macdonald heel gaaf. Wat een dijk van een stem heeft dat kleine meisje! Blitz The Ambassador was ook zeker een hoogtepunt. Ondanks de regen kreeg ik een heel zomers gevoel. Ik zag de pers zelfs heen en weer deinzen in het persvak. Wat ik ook erg bijzonder vond, waren de fans van Adam Ant. Bij een act als Boyce Avenue verwacht je natuurlijk wel dat de fans uren van tevoren aanwezig zijn, maar dat Adam Ant dat nog voor elkaar wist te krijgen vond ik erg leuk om te zien. Zijn fans stonden al uren van te voren tegen het hek aan geplakt.”

Parkpop deed dit jaar voor het eerst via social media een oproep voor suggesties voor het programma. Opvallend was het enorme aantal aan Haagse acts, waarbij Splendid vaak genoemd werd. “Het leuke aan Splendid is dat we ze al hadden geboekt voordat we de oproep op internet deden. We waren erg benieuwd naar de behoefte van het publiek, dus het was goed om te horen dat we een act als Splendid al op ons lijstje hadden staan. Veel mensen vroegen ook om DI-RECT en The Deaf. Beide acts stonden vorig jaar al op het programma, dus die konden we niet boeken. Een andere act die we hoorden waren The Rolling Stones. Dat is natuurlijk geweldig, maar niet haalbaar voor Parkpop.”

Vorige week werd bekend gemaakt dat de Road To Parkpop en het NewHorizons podium voor de periode 2013-2016 geen subsidie meer krijgen. Marit denkt dat het bij de volgende edities verder gaat zoals het nu is. “Het NewHorizons podium maakt geen onderdeel uit van de hardcore programmering zoals bij de Jupiler en Staedion Stage maar wij vinden het wel heel belangrijk dat er aandacht is voor talent en daar leent NewHorizons zich perfect voor. Hetzelfde geldt voor de Road To Parkpop.” Marit kijkt positief terug op de winnaar van dit jaar. “Het is natuurlijk bijzonder dat Jon Tarifa voor de vierde keer op Parkpop stond maar hij was echt de terechte winnaar. Kwalitatief was het erg goed.”

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag