Haagse YouBox Top 5 (week 5) Haagse YouBox Top 5 (week 5)

Welke albums werden het meest beluisterd?

, Redactie 3voor12 Den Haag

Haagse YouBox Top 5 (week 5)

Welke albums werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind vorig jaar wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

Haagse YouBox Top 5

1. Bombay Show Pig - ‘Baby, It’s A Face’
Onlangs verscheen de eerste single van het debuutalbum dat in april zal verschijnen, maar voorlopig doet de EP ‘Baby, It’s A Face’ het ook nog goed. In januari gaf Bombay Show Pig nog een succesvol optreden op Noorderslag in Groningen. Deze week stijgt het album van nummer 3 naar nummer 1.

2. Red Light Babies - ‘Help!’
De nieuwe Haagse rockband Red Light Babies rondom Frank Leenen (The Ties) blijft het goed doen in de Haagse YouBox Top 5. Hoewel het op het moment best rustig is qua optredens, blijft het album netjes staan op nummer 2.

3. Yonkers - ‘Hard Cases & Bad Ass Faces’
Het debuutalbum van de Haagse rockband Yonkers is sinds vorige week te beluisteren in de Haagse YouBox. Deze op de jaren ’70 geïnspireerde rock van deze band valt goed in de smaak en komt deze week nieuw binnen op nummer 3.

4. NiCad - ‘The Hill’
Eind januari trad de Haagse band NiCad voor het eerst sinds lange tijd weer op in Den Haag, en wel in het Korzo Theater. De band staat daardoor weer volop in de aandacht en hun tweede album ‘The Hill’ uit 2008 komt daardoor deze week binnen op nummer 4 in de Haagse YouBox op 5.

5. Talent Event 2011/2012
Vorige week (vrijdag 27 januari) vond de finale van Talent Event 2011/2012 plaats in een bomvol Paard van Troje. De uiteindelijke winnaar was B Sharp, uiteraard ook te vinden op deze verzamel-cd met verder nummers van Crystal Water, AlfabetNL, Kreatones, Quintus en Mullet. Deze week zakt het album van nummer 1 naar nummer 5.

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Mullet - Mullet
- Yonkers - ‘Hard Cases & Bad Ass Faces’
- Kookaburra - Ash Berry Road

Haagse YouBox
De Haagse YouBox werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums. Jouw album, demo of EP ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag


Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur te horen op Den Haag FM en Westpop Online, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.

De Haagse YouBox is onderdeel van de Haagse Popserver, dé online database over muziek uit de Haagse regio. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een geheel nieuwe versie van de Haagse Popserver, die begin maart gepresenteerd zal worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag