Haagse YouBox Top 5 (week 49)

Welke artiesten werden het meest beluisterd?

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dé Haagse hitlijst, de Haagse YouBox Top 5, verschijnt sinds eind vorig jaar wekelijks op 3voor12 Den Haag met daarin de 5 meest beluisterde albums en meest bekeken videoclips uit de Haagse YouBox, de online mediaspeler van de Haagse Popserver. Bekijk hier welke acts uit de Haagse regio op dit moment het populairst zijn.

De Haagse YouBox Top 5

1. De Kraaien - 'USBekistan'
Geen Haagse act die de afgelopen tijd meer in de media is geweest dan De Kraaien. Met het uitbrengen van de videoclip en single 'Ik vind je lekker' is de formatie act niet van de radio af te slaan. Vanaf nu is de videoclip ook te zien in de Haagse YouBox, maar ook het oudere werk doet het nog goed. Deze week neemt 'USBekistan' de nummer 1 positie weer over.

2. Mullet - 'Down With The Ship'
Na drie weken stevig op nummer 1 te hebben gestaan, zakt de Haagse rockband Mullet deze week toch echt een plekje naar beneden. Met deze tweede plek mogen de heren natuurlijk ook nog heel tevreden zijn, maar iets zegt ons dat ze het er niet bij laten zitten...

3. Roadkill - 'Land Of The Dead'
De deels Haagse band Roadkill gaat al weken op en neer door de Haagse YouBox Top 5. Dan weer op 1, dan weer 5 en vervolgens weer ergens in het midden. Het album 'Land Of The Dead' werd geproduceerd door Serge Naberman (bekend van de band Rebelstar) en telt elf nummers en een bonustrack. Deze week is het album te vinden op nummer 3.

4. Kern Koppen - 'Me eigen'
De Haagse hiphopformatie Kern Koppen is weer helemaal terug. De band bracht onlangs samen met DI-RECT de single 'Say something uit' en is daarmee al veelvuldig te horen op de radio. Ook live staan beide acts de komende tijd gezamenlijk op het podium, zoals onlangs in Paradiso en vanavond in het LVC. Met hun eigen single 'Me eigen' staat Kern Koppen deze week op nummer 4 in de Haagse YouBox Top 5.

Een paar weken geleden stond Bombilate nog op nummer 1, daarna op nummer 4, toen weer nummer 2 en vorige week zakte Bombilate een plekje naar derde positie. Tijdens de Haagse Pop Week speelde de Haagse soul/funkband de sterren van de hemel in de Zwarte Ruiter en in de Haagse YouBox Top 5 blijft de band staan op nummer 5.

 

Nieuw in de Haagse YouBox
Dit zijn de drie laatst toegevoegde albums in de Haagse YouBox:
- Groove Embassy - 'Disfunktional'
- Mullet - 'Down With The Ship'
- A Cure For Gravity- 'Side Effects'

En de drie laatst toegevoegde videoclips zijn:
- DI-RECT & Kern Koppen - 'Say something'
- De Kraaien - 'Ik vind je lekker'
- Ravage! Ravage! - 'Trick mirror'

Haagse YouBox
De Haagse YouBox, onderdeel van de Haagse Popserver, werd in 2007 gelanceerd als promotiemiddel voor acts uit de Haagse regio (inclusief Leiden, Delft, Westland en omstreken) en telt inmiddels bijna 400 albums en meer dan 200 videoclips. Jouw album, demo, EP of videoclip ook in de Haagse YouBox? Stuur die dan op naar het volgende adres:
Haags Pop Centrum
t.a.v. Haagse YouBox
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
Mailen kan ook, naar redactie@haagsepopserver.nl.

Stork On Air
In het lokale muziekprogramma Stork On Air, elke vrijdag van 21.00 tot 23.00 uur te horen op Den Haag FM, zal wekelijks de Top 5 worden behandeld en wordt de nummer 1 gedraaid.