Serious Talent band The Red17 bewijst talent

Geslaagde avond in het Paardcafé

Pim Janssen | Foto’s: Joyce Fabriek ,

Energiek, vol passie en met groot enthousiasme traden de bands The Red17 en Deviation op in het Paardcafé op donderdag 9 februari. In het café was het niet bomvol, maar uiteindelijk wel gezellig druk en een zeer geslaagde avond.

Een beetje zenuwachtig trapt de band Deviation de avond af. Het is nog rustig, maar de vier jongens uit Utrecht beginnen vol goede moed en enthousiasme aan hun liveoptreden. De vrolijke poppunknummers volgen elkaar in rap tempo op, en lijken veel op elkaar. Een aantal nummers doet denken aan bekende hits uit de gloriedagen van het ‘oude’ Di-rect. Door een tekort aan toeschouwers krijgt de band niet de kans de energie die de bandleden onderling voelen over te brengen op het publiek. Zanger Thijs blikt vaak terug op een optreden in Alphen aan de Rijn, waar Deviation samen met The Red17 optrad. De duidelijke klik tussen beide bands is voelbaar en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen voor het optreden van de tweede band. Het optreden van Deviation is leuk, maar niet bijzonder.

Na een korte soundcheck is The Red17 klaar voor het optreden. Als popsterren openen de bandleden hun show, nadat een on stage bandyell de mannen opgepept heeft. Het café is inmiddels volgestroomd met nieuwsgierige toeschouwers. De drumcomputer bouwt de spanning op en de band hakt er vol in met het nummer ‘Leave the light on’. Leadzanger Nicky vraagt het publiek mee te klappen maar het blijft nog akelig stil. Bassist Mario ondervindt gelijk problemen met zijn apparatuur en stoeit met de kabels. Tijdens een volgend nummer schiet de geluidsman van Deviation te hulp en reikt de bassist een andere kabel aan. Toch mag het de pret niet drukken, de energieke poprockband gaat ervoor.

De cover van Katy Perry’s ‘Teenage dream’ is een leuke verrassing voor het publiek. De ambitieuze mannen bewijzen in elk nummer over vele muzikale vaardigheden te beschikken. Zowel lead als backing vocals klinken zuiver en goed op elkaar afgestemd, ook wanneer zij meerdere songs driestemmig ten gehore brengen. The Red17 mag zich terecht 3FM Serious Talent noemen. Halverwege de show is het groen licht voor nieuw materiaal van de kersverse EP ‘Shine’. Deze werd in januari gereleast in het Patronaat in Haarlem. Volgens zanger Nicky klinkt de EP “dik in orde”, wat op de lachspieren van de overige bandleden werkt. ‘Shinen’ doen ze zeker.

Een knap staaltje podiumtalent komt voorbij wanneer zanger Nicky tijdens een gevoelig liefdesliedje zijn gitaar nog even stemt en de drummer na een kort rustmoment perfect getimed zijn partij inzet. Wanneer bassist Mario, gitarist Niels en zanger Nicky het podium verlaten pakt drummer Mikey zijn moment en geeft een spectaculaire drumsolo weg. Even dreigt het mis te gaan wanneer een, in de lucht spinnende drumstok, niet in zijn hand eindigt. Toch steelt hij de show. Het publiek luistert aandachtig. Het optreden eindigt knallend en de energie spat ervan af. The Red17 is zeer muzikaal en is, net als Deviation, absoluut de moeite waard voor rockliefhebbers die van een flinke dosis pop en punk houden.