Nieuw seizoen HPC@330live van start

Woot en Sundown Circus trappen af

Jan Piet Hartman ,

Het nieuwe seizoen van de maandelijkse bandavond HPC@330live (elke eerste donderdag van de maand) ging gisteravond 2 februari van start met de optredens van Sundown Circus en Woot, de winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Het was een muzikaal hoogwaardige avond waarbij vooral Woot veel publiek naar de 330live wist te trekken.

De avond wordt geopend door Sundown Circus. De band is lang uit het zicht geweest maar gaat er nu weer vol tegenaan. De band, bestaande uit Sijmen de Geus (zang/gitaar), Raimond Kempees (bas) en Bas Bredius (drums), maakt een mix van grunge en blues. De drie heren spelen erg goed en het geheel klinkt prettig in het gehoor. Een beetje statisch is het geheel wel en de interactie met het publiek mag ook wel wat beter, maar ondanks dit minpuntje een uitsteken optreden.

De tweede band van de avond, Woot, is de afgelopen maanden zeker niet uit het zicht geweest. De band won de Grote Prijs van Nederland in de categorie Rock/Alternative en speelden in januari op Eurosonic in Groningen. De psychedelische rock van Woot staat vanaf het eerste nummer als een huis en weet het niveau vast te houden. Zangeres Natousch Gerritsen, dochter van Golden Earring-bassist Rinus Gerritsen en aangekondigd als ‘chickie’, zingt ook nog even mee, wat erg in de smaak valt bij het publiek.