Inschrijving Waterproof 2012 van start

Voorrondes Waterpop in nieuw jasje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vorige week ging de inschrijving van de Peter Tetteroo Bokaal al van start en vandaag is het de beurt aan Waterpop. Festivals als Vlietpop en Schollenpop zullen ongetwijfeld snel volgen. Het is dé tijd van het jaar waarin de regionale acts zich naar hartenlust kunnen inschrijven voor bandwedstrijden. De Waterproof heeft dit jaar alleen wel een andere opzet dan voorheen.

Dit jaar worden er namelijk geen voorrondes gehouden van Waterproof, maar alleen een finale. Na sluiting van de inschrijfperiode, selecteert een jury vier bands die zullen optreden tijdens de finale 12 mei in Nederland Drie te Wateringen. De winnaar van Waterproof opent de 35e editie van Waterpop op zaterdag 11 augustus en staat in het voorprogramma van de Waterpop launch party op zaterdag 2 juni. Voorgaande jaren werd de Waterproof onder andere gewonnen door Flying Flapjacks (2011), The Upstairs (2010), UnZip The CatFish (2009), Cinq Croniq (2008), Kitty Contana (2005) en The Peptones (2004).

Inschrijven Waterproof
Bands uit de regio Haaglanden kunnen zich inschrijven via het formulier op de website van Waterpop onder het kopje Waterproof 2012. Hiervoor zijn maximaal drie mp3’s vereist en een biografie. Live mag een band maximaal één cover spelen. Het genre dat de band speelt maakt niet uit. Wel wordt verwacht dat bands alle genoemde data beschikbaar zijn. Inschrijven kan tot 5 april. De vier finalebands worden uiterlijk zondag 15 april bekend gemaakt.