D-Felic opnieuw naar Amerika

Haagse dj/producer voor optredens en promo naar de VS

Remco van der Ham ,

De Haagse dj/producer Sjoerd Neggers aka D-Felic zal eind februari voor zo’n anderhalve week naar Amerika gaan voor een aantal optredens en promotie. Vorig jaar augustus was hij ook al in Amerika voor optredens en dit keer zal D-Felic in ieder geval vijf shows in Los Angeles doen. De tour wordt mede mogelijk gemaakt door The Hague Music Export.

“Er staan nu al vijf gigs gepland, maar dat worden er hopelijk meer. Het contact met Los Angeles gaat wat dat betreft vrij langzaam”, aldus D-Felic. “Daarnaast heb ik ook nog een interview en wat meetings met artiesten, producers en een platenlabel. Naar alle waarschijnlijkheid ga ik ook nog wat recordingsessions doen.” De eerste show staat gepland op 24 februari tijdens Fresh in de King Kong Hollywood. “Dit is een grote hippe club in Hollywood, waar ik zowel een live als een dj-set zal doen.” Ook Coleman (Mochilla) en MZA treden die avond op. Een dag later staan er een radioshow op Soul Circle Radio en een optreden in de Last Bookstore op het programma. “Dat is een grote independent bookstore in downtown LA, waar ik tijdens de eerste tour in augustus ook een livesessie heb gedaan.”

Op 28 februari staat D-Felic op Choice Tuesdays in de Onyx, waar hij een dj-set zal doen, en op 3 maart is Art+ Soul in de Mezz Bar aan de beurt. “Ook op dit feest keer ik terug met een nieuwe live set. Het is op de tweede verdieping van een monumentaal hotelgebouw in downtown LA.” Er staan nog twee opties voor optredens open. D-Felic zal op 3voor12 Den Haag een tourverslag bijhouden van zijn reis naar Los Angeles.

The Hague Music Export
Het in 2008 op initiatief van de Gemeente Den Haag opgerichte fonds The Hague Music Export (THME), voorheen Fonds Pop Ove Zee, heeft als streven Haagse bands, acts en dj’s van een financiële toursupport te voorzien ter ondersteuning van de te maken logistieke kosten. Artiesten als John Dear Mowing Club, Charly & Gallus, Headlife, Drunktank, Venus Flytrap, Orange Grove, Starcatcher, NiCad, Bagga Bownz, Cooper, DJ TLR, Legowelt, 2562, Kern Koppen, The Peptones, L4, Bombay Show Pig en HSSLHFF gingen D-Felic al voor. Voor 2012 heeft de gemeente een bedrag van 20.000 euro ter beschikking gesteld voor The Hague Music Export.