Sfeerverslag Waterpop 2012

35e verjaardag trekt 28.000 bezoekers

Marije Pluym en Annelies van Es | Foto’s: Jan Rijk, Ian Vennik, Linda Bruggeman en Karin Bruinenberg ,

Het zit er weer op, het jubileumfeestje van Waterpop. Het festival vond plaats op 10 en 11 augustus in het Hofpark in Wateringen. De jubileumavond op vrijdag trok 4.000 bezoekers, op zaterdag zagen 24.000 man de optredens van onder andere Moss en Gavin Friday. 3voor12 Den Haag deed weer uitgebreid verslag en peilde daarbij ook de mening van enkele bezoekers. Het resultaat alhier.

Dit is de eerste Waterpop voor Marije en dochters Pieke en Mina. Ondanks de enorme koptelefoons hebben de kleintjes het prima naar hun zin. Marije: “Vooral Mina is heel enthousiast.” Het trio is niet speciaal voor de muziek naar het Wateringse Hofpark gekomen. “We hebben vooral de sfeer geproefd. Tot nu toe heb ik alleen naar Rats on Rafts wat beter geluisterd, maar die vond ik af en toe heel vals.”

De zusjes Maaike en Brigit komen uit de buurt en laten ieder jaar wel even hun neus zien op Waterpop. De Westlandse tweeling is dit jaar vooral gecharmeerd van Rats on Rafts en Moss maar ze zijn nog het meest enthousiast over het optreden van de Flying Flapjacks tijdens de vorige editie van Waterpop. Dat was zo goed dat de band wat betreft de dames volgend jaar opnieuw aan de line-up mag worden toegevoegd.

Dat Waterpop niet alleen bezoekers uit de regio trekt, bewijzen Natasja en André. Zij zijn vandaag helemaal vanuit Weesp naar Waterpop afgereisd. Voor André is dit inmiddels al de vijftiende keer dat hij naar Waterpop bezoekt. Hoogtepunt van al deze edities is voor hem dEUS, maar ook het optreden van Radiohead was memorabel. Vandaag is vooral Rats on Rafts hem opgevallen. “Die waren geweldig.” Toch is dit voor de Weespenaar niet de meest geweldige editie. “Ik heb het wel eens spannender meegemaakt en het lijkt ook minder druk dan voorheen.”

Voor Yvette uit Den Haag is het de eerste keer op Waterpop. "Het is hier leuker dan op Parkpop. Het festival is kleiner, het ziet er veel knusser uit". Ronald uit Naaldwijk is vaker op Waterpop geweest en heeft Yvette vandaag meegenomen. "Ik heb haar verteld dat het hier zo leuk is. De meeste bezoekers zijn mensen uit de buurt. Ze komen hier echt om met elkaar te praten en voor de gemoedelijkheid. De muziek is meer bijzaak. Het is hier gewoon heel gezellig!"

Aan het begin van de middag vermaken de mannen van DINK de aanwezige kinderen met hun show.

Het jonge gezin, met pa Remco, ma Tamara en hun kids Kyan en Dhany, komt uit Wateringse Veld. Het is niet de eerste keer dat ze op Waterpop zijn. Tamara: "Vorig jaar waren we er ook, maar het regende zo hard. Dhany was ook nog te klein. Het is vandaag wel druk, we zijn pas net in het Hofpark en hebben nog niet veel gezien en gehoord. We gaan niet zo vaak naar het festival. Tijdens Waterpop zit ik meestal met veel visite, ik ben dan jarig!"

Brian, Remon, Isabel en Tessa uit Kwintsheul zijn bekers aan het verzamelen. "Heb je genoeg bekers verzameld, dan krijg je bonnetjes voor gratis drinken! Onze ouders houden van muziek en veel van onze vrienden zijn ook op het festival. Wij vinden het heel gezellig"! De kinderen waren heel even afgeleid. Tijdens het korte interview gaat er bijna een andere kind met de verzameling plastic bekers vandoor. Maar daar hebben wij van 3voor12 Den Haag uiteraard even een stokje voor gestoken...