Nieuwe foyer Paard van Troje vanaf zaterdag geopend Nieuwe foyer Paard van Troje vanaf zaterdag geopend

Een voorproefje van het nieuwe uiterlijk

, Julie Hauber

Nieuwe foyer Paard van Troje vanaf zaterdag geopend

Een voorproefje van het nieuwe uiterlijk

Julie Hauber ,

Het Paard van Troje sloot de laatste maanden haar deuren om de foyer eens goed onder handen te kunnen nemen. Daar waar je eerder alleen je jas kon ophangen, de wc kon bezoeken en een sigaret kon roken in de rookruimte, is er nu ook de mogelijkheid om een biertje te halen en na te praten over de optredens. 3voor12 Den Haag sprak met Marloes Kranenburg, medewerker van de afdeling PR en Marketing, over de verbouwing en de toekomstplannen.

“De vorige foyer leek een enorme garderobe”, vertelt Marloes. “Je hing je jas op en ging naar boven om een drankje te halen en naar een concert te kijken. We hebben het ontwerp teruggebracht naar een simpele versie. Meer ruimte en de mogelijkheid om te kunnen zitten en na te praten over de concerten. Dit kan bijvoorbeeld bij de nieuwe bar waar ook een loungegedeelte is gekomen. Naast het ophangen van je jas bij de garderobe is het nu ook mogelijk om je spullen gratis in een kluisje te leggen.”

“Bij het ontwerpen van de nieuwe foyer is er vooral naar gekeken hoe er meer ruimte kon worden gecreëerd. Zo is bijvoorbeeld de dagkassa weg. Er is niet alleen rekening gehouden met het licht, maar de ruimte moest ook praktisch zijn. We hebben geprobeerd de foyer een echte baruitstraling te geven: het uiterlijk van de muren is rauw gebleven, er is veel gebruik gemaakt van hout en de foyer heeft een industriële look.” 

In april startte het Paard van Troje met de aandelenverkoop voor de foyer onder de noemer ‘Paard te koop’. De 250 aandelen waren ruim een maand later allemaal verkocht. “Het was even afwachten hoe het allemaal zou lopen, maar er kwamen ontzettend veel positieve reacties op het initiatief.” Niet alleen (bekende) Haagse bands als DI-RECT en The Levi’s besloten een aandeel te kopen, ook bekende Haagse koppen als Gerard van den IJssel en Justin Verkijk gaven geld uit om hun naam in de foyer te zien en de verbouwing te realiseren. “Alle aandeelhouders kregen de mogelijkheid om een tekst te schrijven. De tekst en hun naam komen op de glazen wand bij de entree te hangen. Het gaat van ‘I love het Paard’ tot ‘groetjes aan mijn zusje’.  DI-RECT koos niet voor het kopen van een aandeel, maar kocht gelijk de hele rookruimte. Een deel van de songteksten van de nummers ‘Young ones’ en ‘Still life’ zijn te zien op de entree van de rookuimte. Er is geïnvesteerd in een goede afzuiginstallatie en plek om te zitten.

Met de nieuwe foyer is het ook tijd voor een nieuwe avond. Vanaf donderdag 13 september is het tijdens ‘Gewoon Open’ mogelijk om in het foyer te genieten van de muziek van DJ Okkie Vijfvinkel. Wanneer er bands gaan optreden in de foyer is volgens Marloes nog onduidelijk: “Het staat zeker op de planning, maar wanneer is nog niet duidelijk. Als het haalbaar is willen we in oktober een try out gaan doen, maar we moeten natuurlijk ook kijken naar de akoestiek en de publieksstroming.”

Zaterdag gaat het Paard voor het eerst weer open tijdens ‘Erol Alkan Presents: a Phantasy Night with Daniel Avery’. De entree bedraagt 13,50 euro, maar Museumnachtbezoekers krijgen 50% korting. De avond begint om 23.00 uur.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag