Geslaagde eerste editie ThreeSix Festival op het strand Geslaagde eerste editie ThreeSix Festival op het strand

Ook zonder podia, elektriciteit en laatste dj

, Willemijn de Koning en Liza Kleijberg | Foto’s: Oifik Jaylin

Geslaagde eerste editie ThreeSix Festival op het strand

Ook zonder podia, elektriciteit en laatste dj

Willemijn de Koning en Liza Kleijberg | Foto’s: Oifik Jaylin ,

Het ThreeSix Festival, georganiseerd door de Haagse broertjes Kevin (ook bekend als DJ Kevin Bradley) en Yuri (ook bekend als DJ Boehmer), maakte zaterdag 11 augustus zijn eerste editie mee. De heren hebben veel werk in de voorbereiding gestoken en de line-up liegt er niet om. Denk aan Yellow Claw, Mightyfools maar ook de beste hiphop-dj ter wereld staat vandaag achter de draaitafel: DJ Flexican.

Door deze namen kreeg zelfs de zon er zin in en zo is dit Haagse festival op het laatste moment nog verplaatst naar de ultieme plek om daarvan te genieten: Barefoot te Scheveningen. Een beetje jammer dat op veel plekken online nog te lezen was dat ThreeSix in de Binckhorst zou zijn en ook de hele programmering is omgegooid waardoor de mooie programmaboekjes van geen kant meer klopten, maar de bezoekers wisten de nieuwe locatie te vinden en kwamen daar massaal heen, en daar gaat het om.

De partygangers liggen 's middags duidelijk nog op het strand, en die komen pas richting Barefoot als ze een douche hebben genomen en een hapje hebben gegeten, blijkt. Dat is jammer, want veel missen daardoor het onverwachte talent Torus (alhoewel, je wint natuurlijk niet zomaar de Grote Prijs van Zuid-Holland), dat verrassend lekkere R&B soundjes aan elkaar kan mixen. Zelfs zo goed, dat Lars Vegas, die een ruimte verderop draait, nog minder mensen voor zich heeft staan om voor te draaien. Gelukkig brengt de organisator himself, Kevin Bradley, daar verandering in door het nog magere publiek te verrassen met energieke hiphop, dubstep, oldschool en Top 40 hits. Ook al chillen veel mensen 'm nog op de heerlijke loungebanken in de zon, de eerste danspasjes zijn in elk geval gezet. Terwijl deze ruimte volloopt omdat na Kevin Bradley de heren achter de hit ‘Krokobil’, Yellow Claw, het podium zullen betreden, loopt de ruimte ernaast nog leger dan hij al was. Tjoller jaagt zijn publiek weg met slaapverwekkende beats. Al gooit hij er tegen het einde van de set iets meer energie in, het mag niet baten. De partygangers staan in de ruimte naast hem al te wachten op Yellow Claw.

Zodra MC Bizzey van Yellow Claw één stap op het podium zet, is het gedaan met de rust. Hij springt en schreeuwt en dj's Jim Aasgier en Nizzle draaien tot hun fans de tent afbreken. Letterlijk. Eerst worden de druktemakers verzocht van het bovenste podium af te stappen omdat deze dreigt stuk te gaan, maar als de beveiliging het al gesneuvelde podium daaronder ziet, wordt het allermooiste feestje helemaal stilgelegd. Een schok en teleurstelling maken plaats voor vreugde als MC Bizzey voorstelt binnen verder te gaan. Ook daar wordt het feestje stilgelegd, ditmaal omdat de elektriciteit ermee ophoudt. Niet dat de Krokobil-fans zich daar wat van aantrekken, die zingen de Top 40 hit gewoon a capella. Maar dat hoeft gelukkig niet lang, binnen enkele minuten werkt alles weer en wordt het feest in alle glorie hersteld. Maar aan alles komt een eind en de heren met de gele klauwen moeten plaats maken voor de mannen van Guerilla Speakerz die het feestje gewoon doorzetten met de energieke MC Dan Stezo aan hun zijde. Buiten ontpopt er een ander guerilla feestje: Torus, het talent uit Den Haag dat veel laatkomers hebben moeten missen, staat weer achter de draaitafels om de feestgangers te voorzien van lekkere R&B deuntjes. Zo lekker, dat hij even veel publiek heeft weten te verzamelen rondom zijn draaitafeltje dan de Guerilla Speakerz binnen in de grote ruimte.

Vanaf 22.00 uur staat The Flexican, lid van de groep Flinke Namen, op de mainstage. Zijn set begint met keiharde beats van de bekende hiphopnummers van eigen bodem en internationaal, gemixt met opzwepende elektro. De tent staat vol, zeker vooraan bij het podium wordt er gesprongen en geduwd. Het publiek geniet en ontvangt elk bekend nummer met beide armen omhoog en luid geroep. Na een uur maakt The Flexican plaats voor het internationaal bekende Mightyfools. Het duo laat de hiphop voor wat het is en gaat voor een house en elektro set. De twee mannen gaan los achter hun draaitafels en krijgen, ondanks dat het langzaamaan wat rustiger wordt, het publiek mee in hun flow. Dan is het 00.00 uur, de set van Mightyfools is voorbij en het publiek verzamelt zich voor het podium om de laatste dj te verwelkomen, namelijk Abstract, maar het blijft akelig stil. Een groep jongens begint ABSTRACT, ABSTRACT te scanderen, maar niemand verschijnt op het podium. “Kijk, hier op de timetable, hij hoort gewoon te komen hoor, het feest zou tot 01.00 uur duren”, roept een jongen gefrustreerd tegen de beveiliging die iedereen richting de uitgang duwt. Hij wappert nog wat met de flyer waar inderdaad op staat dat de Abstract van 12.00 tot 01.00 het feest zou afsluiten, maar tevergeefs. Een domper voor een verder zo goed festival.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag