SuperMarkt stunt met Birth of Joy en The Timeflies SuperMarkt stunt met Birth of Joy en The Timeflies

“Time flies when you’re having fun”

, Robin Stroop | Foto’s: Jan Rijk

SuperMarkt stunt met Birth of Joy en The Timeflies

“Time flies when you’re having fun”

Robin Stroop | Foto’s: Jan Rijk ,

Vrijdag 30 maart 2012 speelden Birth of Joy en voorprogramma The Timeflies in de SuperMarkt aan de Grote Markt. De avond begon traag, pakte snel het tempo op en eindigde met een spetterde finale. Beide bands zorgden voor een intense belevenis vol retro rock ‘n roll, psychedelische rock en 60’s galore.

The Timeflies heeft een valse start. Het geluid staat hard en zang van frontman Arjan slaat schel op de oren. De sixties garage soul band uit Noord-Holland reageert met sarcasme op het schaarse en nog niet overtuigde publiek. Alsof de mannen de lol van het spelen in de jaren ‘60 hebben laten liggen. Gelukkig blijkt de start inderdaad “vals”, The Timeflies komt na een aantal nummers los. Langzaam maar zeker groeit het enthousiasme bij zowel de muzikanten als de toeschouwers. Een cover van “de grootste soulzanger van Nederland, Ben Cramer”, breekt met een lach het ijs. De intensiteit van de tweede helft maakt veel goed. Tijdens toekomstige gigs mag dat vanaf het begin al te proeven zijn. Aan de songs en muzikaliteit van de bandleden zal het zeker niet liggen. Al met al maakt de band er een mooie show van, vol rockende retro en een goede ’60’s feel.

Birth of Joy sluit de avond af met een geweldig optreden. Het trio van voormalig Herman Brood Academie studenten heeft duidelijk zin in een avondje stampen. Ook het publiek is  verdrievoudigd in aantal. De sfeer zit er van meet af aan goed in. Een indrukwekkende Zeppelin cover behoort tot een van de hoogtepunten. De mannen spelen hun opzwepende rock ‘n roll met volle overgave. Elk nummer uit het repertoire geeft opnieuw een kick aan de luisteraars. De show is als de “joy of birth”. Een psychedelische sekstrip afgewisseld met keiharde kreten, stotende gitaren, beukende drums en een ronkend orgel als persweeën. Voelbaar tot diep in de ruggengraat. Birth of Joy brengt rock zoals het hoort. Rauw, meeslepend en intens, rechtstreeks vanuit de onderbuik. Een ervaring die de bezoekers van SuperMarkt zeker niet snel zullen vergeten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag