Stork On Air verlaat Omroep West Stork On Air verlaat Omroep West

Lokaal popradioprogramma verhuist naar Den Haag FM

, Redactie 3voor12 Den Haag

Stork On Air verlaat Omroep West

Lokaal popradioprogramma verhuist naar Den Haag FM

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het Haagse popprogramma Stork On Air verhuist per vrijdag 6 april naar de studio van Den Haag FM. Het door het Haags Pop Centrum (HPC) opgerichte radioprogramma heeft bijna acht jaar vanuit de studio van Radio West uitgezonden, maar zal vanaf nu dus elke vrijdag vanuti de studio van Den Haag FM komen. Ook heeft het programma een nieuwe uitzendtijd.

Reden voor de verhuizing van Stork On Air, is de bezuinigingen die Omroep West hebben getroffen. “Door deze bezuinigingen is het voor de omroep niet meer mogelijk de technische middelen in te zetten om live vanuit de studio uit te zenden of de productie van de live optredens te verzorgen”, aldus Rob Vondracek, directeur van het Haags Pop Centrum. De inmiddels gefuseerde Omroep West en Den Haag FM boden het HPC de mogelijkheid om voortaan uit te zenden vanuit de studio van Den haag FM. “Het programma was al wekelijks te horen op Den Haag FM, maar tot nu toe dus vanuit de studio van Radio West.”

Door de verhuizing naar Den Haag FM, is het voorlopig niet mogelijk om bands volledig versterkte op te laten treden. “Er zijn wel plannen dit in de nabije toekomst te realiseren. Totdat dit zover is, zal de redactie van Stork On Air vol enthousiasme wekelijks twee uur lang radio maken boordevol informatie over het wel en wee van de Haagse popscene.” Stork On Air wordt voortaan op vrijdag van 21.00 uur tot 23.00 uur uitgezonden. “Vaste rubrieken in het programma zijn het Haagse popnieuws, de popagenda, ´Stalk On Air´ en de Haagse YouBox Top 5. Ook zal er nauw worden samengewerkt met de redactie van 3voor12 Den Haag. Daarnaast zullen wekelijks bands, acts en dj's langskomen voor interviews en akoestische optredens.”

Vrijdag 6 april is de band Atlantic Attraction te gast bij Stork On Air. De presentatie van deze uitzending is in handen van Vico Sneep en Rob Vondracek. Stork On Air is te beluisteren via de ether op 92.0 FM en online via de website van Den Haag FM. Op de website is het programma ook achteraf terug te luisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag