Paard van Troje: “Strengere handhaving op crowdsurfen en stagediven” Paard van Troje: “Strengere handhaving op crowdsurfen en stagediven”

Haags poppodium neemt maatregelen na ongeval

, Redactie 3voor12 Den Haag

Paard van Troje: “Strengere handhaving op crowdsurfen en stagediven”

Haags poppodium neemt maatregelen na ongeval

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijdens het Ongetemd feest van zaterdag 7 april in het Paard van Troje is een man gewond geraakt na een mislukte stagedive tijdens het optreden van The Deaf. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed. Vandaag zijn het Paard van Troje en de organisatie van Ongetemd met een gezamenlijk persbericht naar buiten gekomen.

Na het ongeluk werd de stagediver per ambulance afgevoerd. Het Paard van Troje besloot in overleg met de Ongetemd-organisatie het feest vroegtijdig te beëindigen. De man maakt het naar omstandigheden goed. “Er zijn meerdere hersenscans gemaakt die indiceren dat er geen blijvende schade te verwachten is. Met een gebroken sleutelbeen, een lichte bloeding en een zware hersenschudding blijft de man uit voorzorg nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis”, aldus de persverklaring.

“Er bestaat geen wettelijke vastgelegde restrictie op stagediven. Omdat stagediven echter een zeker risico met zich meebrengt, heeft Paard van Troje in de huisregels vastgelegd dat stagediven verboden is.” Ondanks het verbod op crowdsurfen en stagediven, werd deze regel tijdens Ongetemd niet strak gehandhaafd. “Geheel in de stijl met het uitbundige Ongetemd-feest was de handhaving van deze regel op de betreffende avond losser: een aantal stagedivers is op hun gedrag aangesproken, maar niet van het feest verwijderd. De gevaarlijke sprong van de gewonde stagediver was moeilijk te voorkomen omdat hij werkzaam was voor de organisatie van Ongetemd. Hij had hierdoor onbeperkt toegang tot het podium en waagde van daaruit een zeer onverwachte sprong waarop het publiek niet kon anticiperen.”

Het Paard van Troje ziet zich nu genoodzaakt bij toekomstige evenementen scherper toe te zien op naleving van het verbod. “Om ook in de toekomst de populaire feesten van Ongetemd een platform te kunnen blijven geven gaan Paard van Troje en Ongetemd in goed overleg op zoek gaan naar de juiste balans tussen veiligheid en de kenmerkende uitbundigheid van feesten van het Haagse kledingmerk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag