Column: Hofman’s Haarpijn (7)

Vijf tips voor de Haagse Nachpartij

Tim Hofman ,

Voor de degenen die afgelopen dagen onder een steen hebben gelegen: naar aanleiding van een tweet van heerschap Bom, hebben Allard de Zwart en Steven van Lummel (lulz) daad bij woord gevoegd en een Haagse Nachpartij opgericht. Hoofddoel van de partij: het nachtleven van Den Haag verbeteren. Gezien ik nogal van het tipgeven ben, zal ik de Nachpartij bij dezen voorzien van vijf mie-ters handige tipjes. Leest allen mee!

Vijf tips voor de Haagse Nachpartij

Voor de degenen die afgelopen dagen onder een steen hebben gelegen: naar aanleiding van een tweet van heerschap Bom, hebben Allard de Zwart en Steven van Lummel (lulz) daad bij woord gevoegd en een Haagse Nachpartij opgericht. Hoofddoel van de partij: het nachtleven van Den Haag verbeteren. Duiding hier. Gezien ik nogal van het tipgeven ben (hier en hier, weet u nog?), zal ik de Nachpartij bij dezen voorzien van vijf mie-ters handige tipjes. Leest allen mee!

1.) Geef ons Piet Patat terug (IS DUS GESLOTEN!).
Inderdaad, frietvoorzienende vriend Piet op de GM, wij willen ‘m weer. Het is tussen 21.30 en 04.00 uur goddomme geen doen zo, vraag maar rond. Met je halftamme sodemieter 20 minuten wachten op lauwe aardappelgarnituur omdat er dik 35 man voor je staat: dat was leuk. Wij willen dat. Ongeacht de hygiëne in die tent; hoort erbij. Stofzuigertje er doorheen, vergunning verlengen en gaan met die banaan. O, en als jullie De Gabors nou gelijk sluiten en daar een tweede Piet Patat (van DRIE verdiepingen, denk het je even in jongens. Awesome.) van maken, wordt het wellicht wat met jullie.

2.) Gabors weg van de Grote Markt.
Zie ook punt 1. Wat moet dat moet. Opzouten met die travestietenbar. Niks tegen travo’s, maar dan moeten ze wel lekker zijn. En dat zijn ze niet in de Gabors. Alsof ze halverwege het omkleden geen zin meer hadden, zo ziet men er daar uit. En het bier is ook te duur. Natuurlijk ben ik er ook vaak -meestal op maandag- geweest. Natuurlijk heb ik mijn huur wel eens niet kunnen betalen omdat ik het daar opgemaakt had. En natuurlijk heb ik mede door die kroeg twee studies verneukt. Niks persoonlijks verder...

3.) Regel dat het bier in Paardcafé altíjd €1,50 kost.
En dus niet alleen op donderdagavond. Dat is gewoon flauw, alleen op donderdag goedkoop zuipen verschaffen. Bij de Albert Heijn kost brood ook iedere dag evenveel. Zeg nu zelf...

4.) Werk samen met PartyMania.
En dan vooral met Richard Kanters zelf. De beste man heeft gróótse plannen om van Den Haag een heus partyparadijs te maken. Echt waar. Bovendien is hij emotioneel nogal betrokken bij alles wat met Den Haag te maken heeft. Lees deze column over hem trouwens nog even.

5.) Met je poten van René Bom afblijven.
Je hoort het. Verhuis anders maar naar Den Bosch of zo. Daar is dat allemaal nog nieuw, dat dingetje met zo’n Nachburgemeester. (En als die verkiezingen er tóch komen, geef even een seintje, oké? Dan schrijf ik een manifest, ben graag kandidaat. Plaatjes van blote tetten in elke kroeg gegarandeerd als ik NachBurgemeester wordt. YES WE CAN! TETTEN, MAN! wordt de campagneslogan. Ben er zelf erg tevreden over.)

Tot zover weer een serie Tips van Tim. Als ik jullie was, en ik wend me nu even naar de Haagse Nachpartij, zou ik ze bloedserieus in overweging nemen. Allemaal. Natuurlijk ben ik, al verwacht je van wel, niet de enige met zodanige autoriteit dat ik onbezonnen tips kan geven: voelt u zich vooral vrij om hieronder tip per tip te deponeren; wordt gewaardeerd door de boys van de Nachpartij, geloof mij. Ze zullen het nog nodig hebben, die tips van u. “Zeker nu.” Of zoiets.