Succesvolle Chiptunes Invasion in de PIP Succesvolle Chiptunes Invasion in de PIP

Een avond dansen met Mario en Luigi bij maatschappelijk energiebedrijf

, Anthony Gadsdon

Succesvolle Chiptunes Invasion in de PIP

Een avond dansen met Mario en Luigi bij maatschappelijk energiebedrijf

Anthony Gadsdon ,

Afgelopen vrijdag, de 25ste februari, was het tijd voor een invasie van 8-bit chiptunes bij het feest Mixup: Chiptune Invasion in de Pip. Het werd een gezellige en leuke avond met een hoog eclectisch gehalte in de stijlen beats die werden geproduceerd en gedraaid.

Een avond dansen met Mario en Luigi bij maatschappelijk energiebedrijf

Afgelopen vrijdag, de 25ste februari, was het tijd voor een invasie van 8-bit chiptunes bij het feest Mixup: Chiptune Invasion in de Pip. Het werd een gezellige en leuke avond met een hoog eclectisch gehalte in de stijlen beats die werden geproduceerd en gedraaid.

De verwachtingen zijn hoog gespannen. Getuige video's op YouTube van, andere, soortgelijke avonden kan de bezoeker van Chiptune Invasion, in de Pip, zijn borst nat maken. De Pip bevindt zich op het complex van de BINK36. De Pip is een, moeilijk te definiëren, stichting. Zelf zeggen ze dat ze een cultureel maatschappelijk energie bedrijf zijn. Klinkt leuk, maar wat betekent dit? Navraag doen bij de site leert dat de Pip het als zijn missie ziet om iedereen het recht te geven om gebruik te maken van culturele maatschappelijke energie uit Den Haag. Het doel is om zo de diversiteit, intensiteit en populariteit van het cultureel maatschappelijke leven te vergroten. dit doen ze door ruimte te bieden aan creatieve of maatschappelijk gerichte bedrijven. Naast deze functie als werkplek worden er allerlei avonden georganiseerd. Denk aan debatten, breakdance avonden, festivals, maar, vooral ook, hele leuke feestjes!

Waar is die Pip te vinden dan? Nou dat is op de BINK36. Bij de Schenkkade onder het spoor door richting de Binkhorst en meteen na de tunnel links afslaan de Binkhorstlaan 36 op. Je rijdt langs een hoog en lang bedrijfspand waarbij je aan het eind een bocht maakt van 180 graden en langs de andere kant van hetzelfde grote pand ga je naar het einde om te Pip te vinden. Op dit terrein zijn ook andere bedrijven gevestigd, zo zijn er architectuur, muziek, design en nog vele andere soorten bedrijven. De BINK36 heeft als doel het promoten van de creatieve stad. Voor wie het zich herinnert hier was ook de editie van Langweiligkeit 2009.

Maar goed, let's get down to business! Wat was er te verwachten van deze chiptune avond? Niet iedereen is bekend met het fenomeen chiptune. Het gaat niet om het opvoeren van auto's, de chiptune stijl is ontstaan tijdens de ontwikkeling van spelcomputers. Een chiptune is muziek die direct gesynthetiseerd wordt door de geluidchip in een spelcomputer. De hoogtijdagen van de chiptunes waren de midden jaren tachtig en begin jaren negentig. In die periode werden chiptunes gebruikt voor het genereren van muziek op computers. Direct schieten de aloude deuntjes van Mario Brothers het geheugen binnen.

Maar is dit dan een avond waarbij men de gehele collectie van de gebroeders Mario en Luizzi kan verwachten? Nee hoor, geen zorgen, de chiptunes worden gebruikt als samples bij een diversiteit aan stijlen. Het eclectische karakter van de muziek valt bij binnenkomst al meteen op. Lekkere rauwe, zware, rollende dubstep bassen komen je tegemoet, dan weer afgewisseld met een flinke dosis house beats. Voor de zaal het doorheeft gaan de handjes de lucht in op een 8-bit versie van Michael Jackson's ‘Thriller’! De vraag rijst, wat is belangrijker, de popster of de melodie?!

Na een lekkere dj-set van Eindbaas DJ's is het de beurt aan de publiekstrekker van vanavond, Sabrepulse. Een frisse jongen uit Londen. Als hij met zijn Gameboy opkomt is het duidelijk, de live set kan beginnen. Desgevraagd geeft hij aan dat hij zijn gameboy gebruikt als een soort midicontroler en deze samen met zijn laptop en een synthesizer gebruikt om de muziek te produceren. De beats zijn strak, de overgangen nog strakker! Ook nu weer een diversiteit aan beats en een energieke show van de producer die wanneer mogelijk op de tafel klimt en samen met de zaal uit zijn dak gaat. Al met al een hele leuke avond met verassend veel goeie muziek op een bijzonder gezellige en leuke locatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag