Feest der herkenning bij The Phantom Four & The Arguido Feest der herkenning bij The Phantom Four & The Arguido

Rudeboy blijkt het entertainen nog niet te zijn verleerd

, Linda Wimmenhove | Foto’s: Peter Dullaart

Feest der herkenning bij The Phantom Four & The Arguido

Rudeboy blijkt het entertainen nog niet te zijn verleerd

Linda Wimmenhove | Foto’s: Peter Dullaart ,

Twee iconen uit de jaren ’90 stonden vrijdagavond 25 februari op het podium in de SuperMarkt. Phantom Frank is bekend van The Treble Spankers die in deze periode een hitje hadden met ‘Red hot navigator’. Rude Boy was de charismatische frontman van Urban Dance Squad. Onder de naam The Arguido (‘verdachte’ in het Portugees) treedt hij sinds 2009 regelmatig op met The Phantom Four. Dat het klikt, was tijdens het optreden in de Supermarkt duidelijk te zien.

Rudeboy blijkt het entertainen nog niet te zijn verleerd

Twee iconen uit de jaren ’90 stonden vrijdagavond 25 februari op het podium in de SuperMarkt. Phantom Frank is bekend van The Treble Spankers die in deze periode een hitje hadden met ‘Red hot navigator’. Rude Boy was de charismatische frontman van Urban Dance Squad. Phantom Frank heeft in 2005 The Phantom Four geformeerd. Urban Dance Squad is al een aantal jaren ter ziele. Na League Of XO Gentlemen en Club Of High Eyebrows heeft Rudeboy een nieuw project gevonden. Onder de naam The Arguido (‘verdachte’ in het Portugees) treedt hij sinds 2009 regelmatig op met The Phantom Four. Dat het klikt, was tijdens het optreden in de Supermarkt duidelijk te zien.

De tijd lijkt nauwelijks vat te hebben gekregen op The Arguido. Zijn uiterlijk is nauwelijks veranderd en zijn bewegingen zijn nog steeds even energiek en atletisch als in de Urban Dance Squad periode. Naast The Phantom Four, die er toch ietwat statisch bij staan, is The Arguido een welkome aanvulling. De surfsound van The Phantom Four en de stem van The Arguido blijken een goede combinatie te zijn. De donkere, kabbelende surfsound wordt naar een ander niveau getild door de aanwezigheid van de zanger. Bij vlagen klinkt het gitaarspel nogal gruizig, maar dat lijkt vooral aan de akoestiek van de zaal te liggen.

Naar het einde van het concert wordt de sfeer in de zaal steeds meer uitgelaten. Dit heeft waarschijnlijk alles te maken met wat er op het podium gebeurd. De band covert ‘A forest’ van The Cure en ‘Teenage kicks’ van The Undertones. Dit blijkt goed aan te slaan, want het publiek danst en springt en krijgt geen genoeg van de band op het podium. Tijdens de toegift slaat The Arguido met zijn microfoon op de railing, rolt hij over de grond en springt hij over het podium. Dat hij een podiumbeest is, was al bekend. Tijdens deze avond laat hij zien dat hij het entertainen nog lang niet is verleerd. The Phantom Four & The Arguido blijken een originele en gouden combinatie te zijn. Het zal ons dan ook niets verbazen als deze samenwerking nog heel lang gaat duren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag