Column: ‘Hofman’s Haarpijn’ (2) Column: ‘Hofman’s Haarpijn’ (2)

KoninginneNach 2.0

, Tim Hofman

Column: ‘Hofman’s Haarpijn’ (2)

KoninginneNach 2.0

Tim Hofman ,

Treurnis alom. Ongelooflijk. Na 21 jaar KoninginneNach vieren is het voorbij met de Nach. “Wij van de gemeente Den Haag zijn onder andere klaar met de budgetoverschrijdingen die de afgelopen jaren plaats hebben gevonden”, zo haalde men nog eens aan op de Nieuwjaarsborrel die de gemeente 15.000 euro kostte. Niks aan te doen. Over en sluiten.

KoninginneNach 2.0

Treurnis alom. Ongelooflijk. Na 21 jaar KoninginneNach vieren is het voorbij met de Nach. “Wij van de gemeente Den Haag zijn onder andere klaar met de budgetoverschrijdingen die de afgelopen jaren plaats hebben gevonden”, zo haalde men nog eens aan op de Nieuwjaarsborrel die de gemeente 15.000 euro kostte. Niks aan te doen. Over en sluiten.

Gelukkig krijgen we een vervangend feest. YES! Hoe en wat precies is nog niet helemaal duidelijk, maar feesten zullen we. Verdomme. En is het niet in 2011, dan in 2012, want de boys van Prooost (de nieuwe organisatoren) zijn er nog niet helemaal uit. Geeft niks, is ook moeilijk. En juist omdat dit zo moeilijk is, heb ik hieronder wat tips en ideeën neergezet. Heren van Prooost, lees even mee zou ik zeggen.

Rapmop
Om te beginnen ab-so-luut geen rappers op het programma dit jaar. Dat geintje met een rapper beloven om ‘m af te zeggen, kennen we nu wel. En we kennen ook het mopje over de vervangende act van de afgezegde rapper: ‘Die kwam ook niet.’ Precies. Nee, heren van Prooost, dit jaar geen rappers, want voor je het weet heb je de Gemeente Den Haag op je sodemieter. Of een groep ongeschoolde tuigjongeren die herrie willen schoppen tijdens een concert, en ook dat is voor niemand leuk. Zeg nou zelf.

Behoud van presentator
Wel willen we bandjes dit jaar. Heel veel bandjes. Lokale bandjes ook. Zo ben ik zelf voor het behoud van het Haagse Podium op de Grote Markt, en nog veel meer voor het behoud van de jaarlijkse presentator van desbetreffend podium. Hij is erg goed. Mailen kan naar hofman.tim@gmail.com, over de prijs komen we wel uit.  Ook ben ik voor vernieuwingen: zo zou het leuk zijn als er dit jaar een ‘EmoStage’ was, een plek waar een stel Emoseksuelen (OMG, wat provocerend!!!) onder het genot van een hapje, drankje en een muziekje de vloeren van desbetreffend stadsdeel schoon huilen. Daar heb je verder ook de hele avond geen omkijken meer naar: beveiliging  is volstrekt overbodig. Dat drukt weer een aantal kosten en houdt het bovendien gezellig.

Regenboogidee
Dan dient er dit jaar gedacht te worden aan de minderheden. Dat hoort. Zo ben ik tegen de kleur oranje die de boventoon voert, dat zou nog wel eens als kwetsend opgevat kunnen worden. Ik zeg er moeten allerlei verschillende kleuren de boventoon voeren; rood, blauw, groen, paars, geel, oranje... Een soort van regenboogidee met voor ieder wat wils. Fijn toch? Kunt u daar ook de muziek op afstemmen: bijvoorbeeld De Toppers of Nick & Simon. Echt leuk!

Lekker gek
Ook moeten er wat ‘lekker gekke dingetjes’ zijn de komen jaren. U weet wel, van die vermakelijke fratsen waar zowel jong áls oud zich in kunnen vinden. Ik zelf zat te denken aan een Silent-Disco, dat is voor iedereen leuk. Lachen, gieren, brullen. Om het plaatje compleet te maken kan er ook werk gemaakt worden van bijvoorbeeld een Blind-Disco, een Weelchair-Disco en een Coma-Disco. Dan krijgt het hele feestje ook nog een beetje een lading. Bewustwording en zo.

Nieuwe naam
Als laatste de naam. KoninginneNach mag niet meer, dus er moet met iets nieuws op de proppen gekomen worden. Iets pakkends, iets toegankelijks. Enkele suggesties: HappyFest, TogetherLand of Awesomeness ’11 (en dan ieder jaar een ander getal, dat houdt het lekker actueel). Prima namen lijkt me. Vrolijk én universeel.

Heren van Prooost, namens heel Den Haag wens ik u oprecht veel succes. Maak ons blij. We zitten niet meer te wachten op een kutfeest met bier en goede muziek, hoor! Dat heeft de Gemeente Den Haag namelijk zelf voor ons besloten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag