Bassist verlaat The Peptones Bassist verlaat The Peptones

Afscheidfeestje voor Bas Vermeulen in de September

, Cok Jouvenaar

Bassist verlaat The Peptones

Afscheidfeestje voor Bas Vermeulen in de September

Cok Jouvenaar ,

Op zaterdagavond 5 maart nemen Taco en Bram Haasdijk afscheid van hun bassist van het eerste uur, Bas Vermeulen. Deze bassist en medeoprichter van de band The Peptones heeft besloten de band te verlaten.

Afscheidfeestje voor Bas Vermeulen in de September

Op zaterdagavond 5 maart nemen Taco en Bram Haasdijk afscheid van hun bassist van het eerste uur, Bas Vermeulen. Deze bassist en medeoprichter van de band The Peptones heeft besloten de band te verlaten.

Meer dan vijftien jaar zijn The Peptones in trioverband actief geweest in Den Haag. Ooit begonnen als coverband met Led Zeppelin repertoire en uitgegroeid tot een Haagse garagerockband. Eén van de hoogtepunten is het debuutalbum ‘Songs About Love’ uit 2009. Opgenomen in Gijón in Spanje met Mike Mariconda. Ook werd er door Spanje getourd met hulp van het fonds Pop Over Zee. Sedert vorig jaar is de drie-eenheid versterkt met multi-instrumentalist en toetsenist Bram Willems zich. Met hem trad het trio op in Rusland, afgelopen Oud & Nieuw. “Oud & Nieuw is voor de Russen, wat de Kerst is voor ons”, laat gitarist/zanger Taco Haasdijk weten. “Dit vier je met je familie en daarna mag je..., dat kwam er dus op neer dat we die nacht pas om half 5 (Russische tijd) stonden te spelen. Het optreden was geweldig. En ja, het is ons gelukt nuchter te blijven. Echter hebben we daarna de schade goed ingehaald. Veel wodka met tomatensap. Die tomatensap reinigt de nieren dus dat compenseert primadeluxe!”

Met een aantal mooie hoogtepunten op zak en een koffer vol ervaringen neemt Bas Vermeulen na meer dan vijftien jaar afscheid van zijn bandje. Bas is toe aan een nieuwe uitdaging en min of meer klaar met The Peptones. Gelukkig krijgen fans en band de kans om in stijl afscheid te nemen van Bas. Op zaterdag 5 maart speelt de band nog één keer in deze bezetting. Na dit optreden in café September aan de Grote Markt onder de noemer ‘Laatste optreden met Bas!’ breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor The Peptones. Uiteraard zullen alle bekende Peptones-klassiekers de revue passeren. Om de avond een (nog) groter tintje te geven draait DJ Alex aansluitend plaatjes uit zijn collectie, geheel in de traditie die we gewend zijn van The Peptones.

Taco, Bram en Bram willen zeker door met de band en gaan op zoek naar een nieuwe bassist. Wederom staat Rusland op het programma. Aankomende herfst is de band uitgenodigd door een band uit Moskou 'The Types' om daar te komen spelen. Taco: “Ik had die gasten ontmoet toen ik Mike Mariconda en Jorge Explosion tijdens mijn vakantie op had gezocht. Zij hadden in Circo Perrotti een plaat opgenomen. We hebben van LP's gewisseld en van het een kwam het ander. Voor we het wisten werden we uitgenodigd daar te komen spelen.” Voor diegene die zin heeft om de plek van bassist in te nemen staat er ieder geval iets moois op het programma.

Interesse om de vier snaren te beroeren bij deze Haagse garagerockband? Kijk dan op de website van The Peptones of mail thepeptones@gmail.com en wie weet sta jij aankomende herfst jezelf in het zweet te rocken met Bram, Bram en Taco.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag