Vierde editie Talent Event in november van start

Den Haag zet jong muziektalent op de kaart

Redactie 3VOOR12 Den Haag ,

Het coachingtraject voor jonge Haagse muzikanten gaat weer van start. Behalve een groot aantal clinics, workshops, masterclasses, paneldiscussies en rondleidingen, vindt ook de muziekwedstrijd weer plaats. Voorgaande jaren werd Talent Event gewonnen door The Icons, Dead Stereo en Moore. De inschrijving is inmiddels geopend.

Het Talent Event is opgezet om jonge rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, dj’s en andere muzikanten wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag. Vanaf november worden er een groot aantal workshops en clinics gehouden door instellingen als het Haags Pop Centrum, Haags Hiphop Centrum, Musicon, Ready 2 Play en het Koorenhuis. Hierbij worden de muzikanten de fijne kneepjes van het vak van muzikant bijgebracht. Een groot aantal bekende muzikanten zal voor Talent Event de muzikanten begeleiden, zoals Oscar Kraal (Anouk, Candy Dulfer), Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid), Tijmen van Wageningen (Pop Up Animal Kids), Janneke Nijhuijs (The Deaf, Splendid), Ruben van Roon (Hans Dulfer, Kraak & Smaak), Koen Herfst (Bagga Bownz), Suzanne Ypma (Pitch Blond) en Pablo van der Poel (DeWolff).

Muziekwedstrijd Talent Event
Bands en solomuzikanten onder de 19 jaar kunnen ook weer meedoen aan de muziekwedstrijd van Talent Event. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon moet minimaal de helft jonger dan 19 jaar zijn. Alle muziekstijlen zijn welkom, maar minimaal de helft van deelnemende bands moet in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer) wonen. Om mee te kunnen doen moeten de muzikanten zich wel kunnen presenteren tijdens de showcases op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in muziekcentrum Musicon in Den Haag. Daarna volgt een serie voorrondes in december op verschillende Haagse poppodia en een finale op vrijdag 27 januari in de grote zaal van het Paard van Troje.

De finalisten maken kans op verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basement Studio in Den Haag, ruime media-aandacht en maar liefst zeven festivaloptredens in 2012 (Kaderock, Plein Open, Zeeheldenfestival, Bevrijdingsfestival Den Haag, Fonds 1818 Winnaarsfestival, Schollenpop en Haagse PopWeek). Aanmelden voor Talent Event kan tot uiterlijk zaterdag 15 oktober 2011 via info@talentevent.nl.