Waylon bespeelt de meisjes in het Paard van Troje

De Justin Timberlake van de soul

Susanne KooijmanI Foto's: Michella Kuijkhoven ,

Dat zanger Waylon geliefd is bij de meiden, dat bleek donderdag 7 januari toen hij een show gaf in het Paard van Troje. Vlak voor het podium stonden de meiden elke move die de zanger maakte vast te leggen op hun mobieltje. En Waylon? Die maakte daar gretig gebruik van.

De Justin Timberlake van de soul

Dat zanger Waylon geliefd is bij de meiden, dat bleek donderdag 7 januari toen hij een show gaf in het Paard van Troje. Vlak voor het podium stonden de meiden elke move die de zanger maakte vast te leggen op hun mobieltje. En Waylon? Die maakte daar gretig gebruik van.

Ondanks het feit dat er geen voorprogramma staat aangegeven, klinkt er toch muziek uit de zaal om half negen. Singer-songwriter Ralph de Jongh staat met zijn band op het podium. Zodra je hem hoort  zingen, doet zijn stem meteen denken aan Mick Jagger. Een jonge en minder doorleefde Jagger, dat wel. Maar de invloeden van de Rolling Stones zijn in zijn sound duidelijk hoorbaar. Het publiek wordt een heerlijke mix van rock en blues voorgeschoteld dat zeer gewaardeert wordt. Hij krijgt na afloop een warm applaus en zal onder de volwassenen in de zaal vast wat liefhebbers voor zich hebben weten te winnen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we deze van deze man horen.

Om negen uur is het tijd voor de eerste Nederlandse zanger die een contract heeft bij het beroemde Motown label. Zanger Waylon maakt een heuse populariteitsspurt mee. Stond de show van vanavond eerst nog gepland voor de kleine zaal, nu staat de grote zaal bijna helemaal vol. Zelfs de beide balkons zijn gevuld met liefhebbers.

Als de 30 jarige zanger op komt lopen, begint het gegil van de jonge meiden al om vervolgens niet meer op te houden. Waylon zelf lijkt er zich in het begin niet al te veel van aan te trekken. Hij zingt en danst over het podium en heeft aandacht voor iedereen in de zaal, inclusief zijn eigen bandleden. Al aan het begin van zijn set zingt hij zijn hitsingle ‘Wicked Way’. Het lied wordt al luid meegezongen door het publiek. Er komt ook medley voorbij met artiesten als Michael Jackson, Stevie Wonder en Smokey Robinson. Het is een leuk eerbetoon aan de helden die Waylon zo bewondert. Toch liggen de roots van de zanger naar eigen zeggen meer bij countrymuziek. Om dat te demonstreren wordt er meteen een countrylied ingezet.

Naarmate de show vordert, richt Waylon zijn aandacht steeds meer op de jonge meiden vooraan bij het podium. Hij haalt een jarig meisje uit het publiek. Ze wordt 18, dus er mag gezoend worden volgens de zanger. Het grinnikende meisje ontvangt drie zoenen en wordt daarna weer het podium af geholpen. Ook poseert hij regelmatig aan de rand van het podium. Op een gegeven moment pakt Waylon een camera uit het publiek en begint hij zijn band en zichzelf te filmen. Leuk Youtube materiaal waarschijnlijk.

Na anderhalf uur volgt een korte toegift, met als afsluiter opnieuw zijn hit ‘Wicked Way’. Ondanks het overdreven ‘leuk doen’, is Waylon een goede en talentvolle zanger. Dat zou je door al die poespas haast vergeten. Zijn stem is krachtig en helder en haalt de hoge noten prima. En dus verlaat Waylon onder luid gegil en applaus tevreden het podium en hebben alle meiden in de zaal hebben genoeg stof om over te kletsen op school.