Check MO 2010 belicht: November’s Dream

“Het is nooit verkeerd om een hoog doel te hebben!”

Susanne Kooijman ,

Aanstaande zondag 31 januari vindt er weer een nieuwe editie van Check MO plaats. Tijdens het festival zullen bands met verschillende muzikale achtergronden en stijlen hun krachten bundelen voor een bijzondere samenwerking. Deze week belichten wij enkele acts. Dit maal is het de beurt aan de poppy jazz band November’s Dream.

“Het is nooit verkeerd om een hoog doel te hebben!”

Aanstaande zondag 31 januari vindt er weer een nieuwe editie van Check MO plaats. Tijdens het festival zullen bands met verschillende muzikale achtergronden en stijlen hun krachten bundelen voor een bijzondere samenwerking. Deze week belichten wij enkele acts. Ditmaal is het de beurt aan de poppy jazz band November’s Dream.

Tijdens Check MO draait het om muzikale samenwerking en het verleggen van grenzen. De band staat helemaal achter dat concept. “Wij vinden het concept achter Check MO zeer origineel en verfrissend in de Haagse muziekscène. Er zijn geen andere projecten die op deze manier bands aan elkaar proberen te koppelen. Er is dan ook geen echt wedstrijdgevoel aanwezig en het gaat puur om de muzikale, culturele en kunstzinnige manier van muziek maken. Dit alles maakt het voor iedere band een aanrader om mee te doen!”

De band gaat een samenwerking aan met singer-songwriter Daniel Sensit. “De samenwerking met Daniel verloopt prima. We hebben een aantal repetities gehad en een nummer samen geschreven. Het is wel een aparte ervaring aangezien de twee acts toch op verschillende manieren tegen muziek aankijken. Daniel was echter zeer enthousiast, gedreven en relaxt. Wat de samenwerking wel bevorderde.” De kennismaking tussen Daniel en de vier leden van November’s Dream verliep goed. “We hebben een aantal nummers van November's Dream voorgespeeld. Dat is de beste manier om je sound en feel over te brengen. We kenden Daniel alleen van naam. De muziek hadden we nooit gehoord, maar nu dus wel!”

Zondag 31 januari wordt het lied dat de samenwerking heeft opgebracht live gespeeld op Check MO. “De basis van het nummer is min of meer een verbouwde November’s Dream-song. Die basis bestaat dus uit piano, bas en drums. Vervolgens heeft Daniel samen met Liesbeth de zanglijnen en tekst geschreven en zijn de gitaarpartijen eroverheen gelegd.” Naast de soepele samenwerking heeft de band ook iets geleerd van Daniel. “Als je iets doet, doe het dan goed! Ik doel daarmee op zijn uitgebrachte cd. Iedereen moet beamen dat het een cd is waar veel tijd, moeite, productie en geld in is gaan zitten. En dat hoor je terug in een erg goed eindresultaat!”

De band heeft veel dromen, ook op het gebied van muzikale samenwerkingen. “Wij zouden zeer graag met de wereldmuziekmuzikanten Avishai Cohen of Hiromi Uehara samenwerken. Of met artiesten als Sting, The Dave Matthews Band of Radiohead. Het is nooit verkeerd om een hoog doel te hebben!” Dat de band zin heeft in hun optreden op het Check MO festival is duidelijk. “We verwachten veel enthousiaste mensen te ontmoeten die graag muziek maken, horen en respect voor elkaar hebben.”

Vrijdag 29 januari presenteert November's Dream hun debuut-EP in de Regentenkamer te Den Haag. Aanvang 22.00 uur en de entree is 5 euro (inclusief EP).