3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Met: Inschrijving Waterproof 2009 van start / Bassist verlaat Karma’s Kitchen / Haagse band D.I.S.C.O. releast banddocumentaire / Cheap Thrills en Project-D presenteren EP in De Paap / Suburbs in De Trucker in Pijnacker

Hier vind je het laatste nieuws

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Den Haag, Leiden, Delft, Zoetermeer en Gouda? Mail dit dan naar info@3voor12denhaag.nl!

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijving Waterproof 2009 van start

Jouw band op Waterpop 2009? Dat kan. Bands uit Zuid-Holland kunnen zich namelijk vanaf 1 januari t/m 15 maart 2009 inschrijven voor de bandcompetitie Waterproof 2009. Waterproof wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd door Westlands Popcentrum Nederland 3 en Stichting Waterpop Festival. De winnaar van Waterproof speelt op zaterdag 8 augustus op het podium van Waterpop

Na de sluitingsdatum selecteert een jury 12 bands die live mogen optreden tijdens een van de vier voorrondes. Van elke voorronde gaat er één band naar de finale. Tijdens deze spannende en altijd gezellige finale wordt uiteindelijk beslist welke Zuid-Hollandse band op Waterpop mag spelen. In 2008 werd Waterproof gewonnen door Cinq Croniq.
 
Bands die willen meedoen, sturen een demo en biografie naar onderstaand adres. De regels op een rij: het genre dat gespeeld wordt maakt niet uit, wel de locatie van de band. Minimaal de helft moet woonachting zijn in Zuid-Holland. Live mag je maximaal één cover ten gehore brengen. De voorrondes en de finale zijn in Nederland 3, gevestigd aan de Lange Spruit te Wateringen. De voorrondes zijn gepland op de volgende data: zaterdag 25 april, 2, 16 en 23 mei 2009. De finale is op zaterdag 6 juni 2009. Aanvang 21.30 uur.

Stuur demo en biografie naar:
Waterproof
Postbus 33
2290 AA Wateringen

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Bassist verlaat Karma’s Kitchen

Kevin Beeftink, bassist van Karma’s Kitchen, verlaat vanaf april de band na drieëneenhalf jaar. Op de Hyves van Karma’s Kitchen laat Kevin het volgende weten: “Lieve, lieve mensen. Na bijna drieënhalf jaar muzikaal lief en leed te hebben gedeeld met vijf topmuzikanten, is het voor mij tijd geworden om ruimte te maken voor een nieuwe bassist. Omdat het voor mij te lastig is geworden om de (beste pop)band (van Nederland) te combineren met alle andere toffe dingen waar ik mee bezig ben, heb ik er voor gekozen dat per april Karma's Kitchen het zonder mij zal moeten doen. Het doet me uiteraard zeer, om na drieënhalf jaar hard werken een andere weg in te slaan. We gaan gelukkig in goed overleg uit elkaar en we gunnen elkaar nog steeds al het geluk van de wereld.” De band gaat nu op zoek naar een nieuwe bassist. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@karmaskitchen.nl.

Op vrijdag 16 januari organiseert de Leidse Vereniging van Popmuzikanten (LVP) een avondvullend programma rondom Karma’s Kitchen in de Q-Bus. Naast een live concert, wordt er een radioprogramma rond de band verzorgd door Wiebe & Sjoerd vanuit de LVP bovenbar. Tijdens het concert worden een 24-sporen geluidsopname en video opnamen gemaakt. De show van Wiebe & Sjoerd zal live worden uitgezonden op internet via http://www.xs4all.tv/allediensten/livestream/play.asx?alias=LVP en later in de week worden uitgezonden via de regionale zender Holland Centraal (Leiden 105.7 FM). De uitzendingen zijn op deze zender te horen de eerste donderdag en zaterdag na het concert tussen 22:00h en 00:00h, het concert zal om 23.00h worden uitgezonden.

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Haagse band D.I.S.C.O. releast banddocumentaire

De Haagse coverband D.I.S.C.O. heeft ter afsluiting van haar jubileumjaar een overzichtsvideo laten maken.  Deze documentaireachtige korte film toont met optredenbeelden over de volledige 20 jaar een duidelijk overzicht hoe een coverband zich ontwikkelt van een groep in de schoolbanken, tot een regelmatig optredende act. De 10 minuten lange video is te vinden op YouTube. En er is ook een kanaal waarin de volledige half uur lange sequens te vinden is. Deze toont complete stukken en wordt daarbij aangevuld met geschreven commentaar en zelfs een stukje Lokatel beeld met een popjournaal als sfeerbeeld.

Goed te zien is de transformatie. Beginnende als funky schoolband. Langzaam veranderend naar een stevige danceclassics band. Het toenemen, misschien zelfs “uit de hand lopen” van rockinvloeden. En de uiteindelijk resolute keuze voor pure disco begin jaren negentig. Waarbij de publieksaantallen vrijwel naar nul terugliepen. En het spelplezier op maximaal ging. Uiteindelijk werd rond 1999 disco ineens zeer salonfähig en de band van de weeromstuit zo hot. Dat zij ineens de boekingen amper meer bij kon benen.

Covers en disco zijn nu "gewoon" en "commercieel". Zeker in Den Haag rockcity. Toch is het tegenwoordig moeilijk voor te stellen dat de band destijds telkens weer iets bijzonders deed. Deze coverband verkocht op eigen kracht het Paard uit in 1991. En halverwege jaren negentig hing zelfs de VPRO aan de telefoon voor een cameo optreden. Eenvoudigweg omdat er in heel het land geen enkele liveact te vinden was die zich 100% serieus bezig hield met seventies discomuziek. Een eigen website in 1996. Optreden als coverband met witte pakken in 1996. Snel foto´s van optredens publiceren op internet in 1999. Spelen met samples via midigitaar in 1986. Enzovoort. De band kan ook als een kweekvijver worden gezien. In de video is dit alles te herkennen. Veel kijkplezier!

Videolink op YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=VWwZL9mzgeE

Link naar extended kanaal
http://www.youtube.com/view_play_list?p=115B916037F10993

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Cheap Thrills en Project-D presenteren EP in De Paap

Tijdens de Haags Pop Podium Avond op dinsdag 13 januari wordt in café De Paap opgetreden door de bands Project-D en Cheap Thrills. Project-D is in 2008 opgericht door Danny van Hek. Na een aantal jaren in andere bands te hebben gespeeld wilde hij een groep hebben waarin alle muzikanten even gemotiveerd waren en muziek speelden die hij wél leuk vond. Na diverse audities werden de bandleden voor deze nieuwe groep gevonden. Inmiddels is de debuut-EP opgenomen die 13 januari officieel wordt gepresenteerd. De drie 'chicks' van Cheap Thrills zijn afkomstig uit de regio Den Haag en Haarlem. De band is ontstaan in mei 2005 en valt muzikaal het beste te omschrijven als 'rock met 'n rauw randje'. Punkrock-'n-roll met zoete 60's melodieën en invloeden van onder andere Stevie Ray Vaughan, AC/DC, Nashville Pussy en Turbonegro. Live speelt het drietal met een gastgitarist. Tijdens de Haags Pop Podium Avond wordt hun nieuwe EP gepresenteerd.

Haags Pop Podium Avond
Dinsdag 13 januari - 21.00 uur
Café De Paap (Papestraat 32 in Den Haag)
Entree gratis

------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Suburbs in De Trucker in Pijnacker

Oop zaterdagavond 10 januari komt de bekendste Scheveningse rockband Suburbs naar Pijnacker. Naar aanleiding van hun langverwachte nieuwe album ‘What You Gonna Do About It!’ zullen zij in De Trucker veel nieuwe nummers ten gehore brengen. De Scheveningse band Suburbs bestaat inmiddels 13 jaar en heeft z’n sporen in de vaderlandse popmuziek ruimschoots verdiend. Jarenlang heeft de band opgetreden in het club- en festivalcircuit waaronder op Parkpop (Robbie Williams droeg toen hun T-shirt) en Crossing Border, diverse radio en TV optredens, hebben gezorgd voor nationale bekendheid. Natuurlijk was het winnen van de Grote Prijs Van Nederland in 1997 het startschot van de glansrijke carrière van de band. Het voorprogramma wordt verzorgt door de splinternieuwe band Vagabonds In Power, met twee in Pijnacker woonachtige bandleden. Het is een van de eerste optredens in OJC De Trucker, en behalve eigen werk zal deze pop/rockband ook enkele covers ten gehore brengen. De entree op deze avond bedraagt 5 euro, pashouders betalen 3 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag