3voor12 Breda

#BB17 Awash is de Bredase Nickelback

Tussen geliefd zijn en ontzettende irritaties opwekken zit maar een dun lijntje

Twee keer op hetzelfde festival staan. Dan moet je wel een heel toffe show wegzetten als je naar beide publiek wil trekken. Laten we het erop houden dat het spannend wordt of bij de tweede ronde, morgen op het Foodcourt podium, mensen speciaal komen kijken voor die band, of gewoon hun vette hamburger op willen peuzelen.

Van Anouk-rock tot reggaevibes en van singer-songwriter naar een soort van country. Awash, pick a side. Het klinkt net zo commercieel en makkelijk in het oor als Nickelback en daarom heb je ook het front dat het helemaal fantastisch vindt, zoals het oudere stel dat zachtjes mee staat te zingen, maar ook de groep haters die er gewoon is of later in de show toch besluit ergens anders te gaan kijken.

Ook het klassieke meezingmoment komt voorbij, maar dan zonder het meezingen. ‘Let op!’ roept frontman Geert van den Burg midden in een nummer. Ze spelen nog even verder, hetzelfde stukje komt een aantal keer voorbij. Daarna valt het stil. Het is een heel minimalistische en simpele solo OF het is de bedoeling dat het publiek luidkeels mee zou zingen. Doe een gok.

Zo veel mogelijk Bredaas talent op Breda Barst: een steengoed idee, maar voor de benaming 'talent' moet je wel beter zijn dan dit.

HET MOMENT:
'We gaan een covertje doen.' Twee seconden later blijkt het ‘Purple Rain’ van Prince te zijn. Je kunt z'n urn om horen vallen van ongenoegen.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Brutus en Orange Skyline.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12