3voor12 Breda

#BB17 Sabbardeya krijgt Bredaas publiek niet wakker op zondag

Weinig spectaculairs vanuit de Eindhovense band

Sabbardeya mag op de Breda Barst-zondag het Amstel podium openen. Dit triphop trio uit Eindhoven zal hard moeten werken om deze zondagmiddag tot zijn recht te komen op het grote podium. Benieuwd of dit is gelukt?

Tijdens het eerste nummer is al snel duidelijk dat er een opbouw in de nummers zit: traag beginnen en eindigen met een schreeuw. Vrijwel heel de setlist is zo opgebouwd, waardoor het al snel saai wordt om naar te kijken. Het publiek lijkt deze mening te delen, er lopen mensen weg. Halverwege komen er wel weer mensen bij, maar ze lijken zich niet te amuseren. Bijna iedereen staat stil en het applaus komt bijna niet boven de dj-boot aan de andere kant van het terrein uit. Enkele bezoekers knikken mee, maar gedanst wordt er niet. Ja, een paar hipsterdansjes wat meer voor de lol en lacherig is, dan dat het serieus genomen wordt. Even lijkt het er zelfs op dat de meest enthousiaste mensen de vrienden van Sabbardeya zijn.

Het moment
Eigenlijk is er niet iets noemenswaardig te melden. De gehele setlist lijkt de band vrij afstandelijk. Geen hallo of praatje tussendoor. Zelfs geen aankondiging van het laatste nummer. De muziek is vrij tam. Als we dan toch iets moeten noemen, is het de schreeuw bij het eerste nummer. Ja, ze kan schreeuwen. En dat laat ze maar al te graag merken. Dit is ook het enige moment dat er echt een luid applaus komt. Het Bredase publiek moet waarschijnlijk wakker worden bij een andere band deze middag.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. My Baby, Brutus en CUT_.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12