3voor12 Breda

#BB17 help Camp High Gain naar Spanje

Toegankelijke meezingpunk voor het hele gezin

Gitarist en leadzanger Helmer Lathouwers en drummer en zanger Jorg Smeets namen begin deze maand met The Undeclinable Ambuscade nog uitgebreid afscheid van Breda in Mezz tijdens Punkrock Riot XL. Bassist Koen Fu deed veel ervaring op bij onder andere Beef en Gotcha. Oudgedienden dus, die hun sporen al ruimschoots verdienden in de Nederlandse scene. Ze verenigden zich in 2015 in Camp High Gain om pure punk  te maken, in de straat van Offspring en Pennywise. Punkrock 3.0, noemen ze het: anti-shit music.

De Spaanse Kraaag wil eerst nog even kijken: naar de energieke punknummers met een boodschap. Rechtsvooraan staan punkrockpapa's met kindjes in hun nek, met uiteraard een grote koptelefoon op. Onder hen rennen en dansen andere kindjes, ook met koptelefoons. Een circle pitje ontstaat pas als Camp High Gain daar zelf om vraagt. Maar het is wel gezellig en de punk is prima.

Het moment
Het duurt even voordat het publiek meedoet, maar zelfs na de "gitaar malheur" en korte onderbreking, gaan de dansjes door. Misschien moeten meer mensen de EP kopen. Dan kan Camp High Gain mooi op tour naar Spanje in de winter. Ze brachten de EP ‘On The Word Of No One’ uit eind 2016. Camp High Gain haalde de selectie voor de Popronde 2017 en staan op 16 november in De Avenue tijdens Popronde Breda.

Wil je meer Breda Barst 2017? In dit dossier vind je recensies van alle acts op de drie grootste podia! O.a. Brutus, Kapitan Korsakov en DOOL.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12