The Spvrk speelde zaterdag 26 maart haar afscheidsconcert in Mezz Kleine Zaal. Na acht jaar bleek het tijd voor nieuwe dingen. Rinus, Roos en Hannah wilden het avontuur van The Spvrk graag mooi afsluiten en brachten eind februari nog een laatste single uit, ‘Date Planner’. Ze hadden voor het slotakkoord nog wat verrassingen in petto. Indiefolk band Snow Coats trad eerst aan.

De indiefolk band Snow Coats uit Doetinchem neemt het voorprogramma voor haar rekening op deze bijzondere avond. Met debuutalbum ‘Take the Weight Off Your Shoulders’ uit 2018 en de EP ‘Pool Girl’ uit 2020 onder de arm brengt Snow Coats veel podiumervaring mee en dat is te merken. De band is enthousiast en goed op elkaar ingespeeld. De nieuwste single ‘Anyway’ zit vroeg in de set en is een mooi liedje, maar wordt helaas deels overstemd door opgewonden geklets in de zaal. Het deert zangeres Anouk gelukkig weinig. En ook de tweestemmige samenzang met gitarist Daan is fijn. En gelukkig gaat het publiek ook meer mee met de opgewekte indie popklanken, om uit te komen bij slotnummer ‘Pool Girl’, nog zo’n mooi liedje. In juni gaan de vier muzikanten hun geluk beproeven aan de andere kant van het kanaal, met optredens in het Verenigd Koninkrijk, met daarvoor nog optredens in Amsterdam, Rotterdam en Parijs als voorprogramma van Future Teens.

Snow Coats

Melancholie of weemoed naar je middelbare schooltijd, het is van alle tijden... Zelfs als je begin twintig bent en die tijd vlak achter je ligt, en je tegelijkertijd toch al acht jaar bezig bent met je band The Spvrk. Dat van die schooltijd geldt ook voor het merendeel van het publiek in de uitverkochte Kleine Zaal trouwens. Hannah, Rinus en Roos vliegen er meteen in met het up tempo ‘Where I Want To Be’. Tussendoor vertellen ze om beurten hoe het is geweest, van Arctic Monkeys covers met z’n vijven en jammen in de pauze tot al snel eigen nummers schrijven, uitbrengen en veel optredens. Het afscheidsoptreden is om meer redenen bijzonder. Rinus: “we hebben nog nooit zo’n lange set gespeeld.” Het eerste deel van de show bestaat uit veel recente nummers, zoals ‘Date Planner’ en ‘Diary Pages’, en het ingetogen, mooie ‘Into The Cold’ is een hoogtepuntje vanavond.

Een ander hoogtepunt, voor de band en de fans van het eerste uur, is de op social media aangekondigde, en uiteraard eenmalige, terugkeer van zangeres Lotte en gitarist Wout. Lotte vertelt ook over de eerste jaren van The Spvrk en hoe leuk het is om weer op het podium te staan met haar vrienden, maar ook hoe leuk het is dat live optredens eindelijk weer kunnen. Tussen de dankwoordjes aan de fans uit Breda en de “fans uit onze nieuwe levens” door wordt er stevig gerockt en meegebruld bij meezinger ‘Rulers’. Want vergeet vooral niet hoe The Spvrk toffe, enthousiaste muziek maakte, of dat nu het label poppunk of emopunk had. Na slotnummer ‘Too Far Gone’ hoort natuurlijk een toegift. ‘Rulers’ gaat de reprise in en jawel: daar is een vrolijke moshpit, vlak voor de laatste buiging.

The Spvrk