De jongens van The Overslept uit Hilversum hebben sinds 2014 heel wat meegemaakt. Zo waren ze het voorprogramma van Panic! At The Disco en Paramore. In 2018 stonden ze op het Amstel podium van Breda Barst. Een poppunk bandje waar elk tienermeisje stiekem verliefd op is, is het zeker. Op zaterdag 7 maart stond de band met hun ‘Waste of Love’ tour in de kleine zaal van Mezz.

De opkomende Nederlandse band Charmplay verzorgt het voorprogramma vanavond. Een groep mooie jongens die qua uitstraling klaar is om de volgende succesvolle boyband te worden met zwoele indiepop muziek. Inmiddels zijn enkele nummers al op 3FM gedraaid zoals ’I.T.M’, ‘Rising’ en ‘Nature’. Op 24 april brengen ze hun debuutalbum '20/20' uit en hun ‘past/present’ EP is nog maar net op 20 februari uitgekomen. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. 

Helaas valt het optreden tegen. De muziek bestaat vooral uit herhaling en indiepop clichés zoals een diepe drum en ‘oeh oeh oeh’. Deze band lijkt meer bezig te zijn met aandacht vragen en krijgen van de meiden uit het publiek dan daadwerkelijk goed spelen. Natuurlijk, de energieke en charmante manier waarop deze mannen op het podium staan, is leuk om naar te kijken, maar ook zeer geforceerd. Zeker bij het grote fotomoment blijkt dat het bij deze band vooral draait om ”kijk ons het leuk hebben” dan daadwerkelijk een goede band te zijn.

The Overslept is vooral bekend door de hit ’Stolen Car’. Evenals de vorige EP’s bestaat de muziek vooral uit alle poppunk clichés. Het nieuwe album ‘Waste of Love’ laat echter zien dat de jongens volwassener zijn geworden en met meer muzikale diepgang komen. Dat is terug te zien in het optreden. Theatrale effecten laten zien dat The Overslept eigenlijk te groot is voor de kleine zaal van Mezz. Het publiek zingt vanaf de eerste noot mee, de nummers lopen soepel in elkaar over en gepaste praatmomenten vullen de set. Opvallend is dat dit publiek niet alleen tienermeisjes zijn, maar een doorsnee groep jongeren. De bandleden benadrukken maar al te graag dat de avond uitverkocht is, wat toch weer het geforceerde karakter van deze avond versterkt. 

The Overslept is als band op dit moment gewoon goed. Niet veel op of aan te merken aan de muziek, wat het eigenlijk niet heel bijzonder maakt. Gelukkig is er halverwege de set nog een punk cover van 2019 hit ’Old Town Road’ wat variatie in de set brengt. Nog even een broken down versie, een geforceerd fotomomentje en daarna laten de jongens een tevreden publiek achter.