57 verschillende namen telt Popronde Breda dit jaar. Da's natuurlijk een hele hoop, en hoe tof ze ook zijn, helaas kun je ze niet allemaal zien. Om je te helpen kiezen heeft een aantal redacteuren van 3voor12/Breda hun voorkeur gegeven. Succes met puzzelen!

Abdomen

Onstuimig en rauw garage- grunge- punk-trio Abdomen komt na Surf & Turf Outdoor dit jaar nog een keer helemaal vanuit Leeuwarden naar Breda. De band werd maar liefst 14x geboekt tijdens Popronde 2018 en speelt ook op het afsluitende feest in Amsterdam. Zowel 3voor12 als Never Mind The Hype onderschrijven het talent van de Friezen, die in september het harde debuutalbum ‘Emetophobia’ uitbrachten. Voor wie nog even intens hard wil rocken op de late donderdagavond. (DH)

Te zien: 01:00 uur op het 3voor12/Breda podium in Mezz

 

Dusty Stray

Dusty Stray, oftewel Jonathan Brown, zagen we al tweemaal eerder in Breda, onder andere bij Rauw Hees Teder in 2014. Dusty Stray brengt niet voor de hand liggende verhalen over outsiders, (onbeantwoorde) liefde, eenzaamheid en de dood in stemmige alt-folk en americana, maar altijd met ergens een hoopvolle kwinkslag of een glimlach. Het leven is immers niet zo zwaar. Het recente album ‘Estranged’ staat bol van stemmige, sympathieke songs. (DH)

Te zien: 22:45 uur in Ierse pub O’Mearas

Jibber Jabber & The Jams

Rock ’n roll, punkrock en surfrock: Jibber Jabber & The Jams uit Rotterdam weet er wel raad mee. We zagen de vier al in maart op Surf & Turf in Pier 15 en zijn blij dat ze nog eens langs komen! Met een gezonde DIY-mentaliteit, lekkere, catchy liedjes om op te dansen en veel humor zit je bij Jibber Jabber & The Jams goed. (DH)

Te zien: 21:00 uur in Het Zwarte Schaap

Karel

Voor iedereen die van niet van simpel en niet standaard houdt. Met zijn synthesizers creëert Karel een jaren 80-vibe maar is hij toch heel modern. Dat komt omdat hij optreedt met slechts opnames die hij via zijn telefoon afspeelt. Daardoor kan hij zich helemaal focussen op het bouwen van een goed feestje samen met het publiek! (ER)

Te zien: 23.15 uur in Hi-Fi Klubben

Sheila & The Kit

Wil jij ook zo graag weer even met je hoofd bij het afgelopen festivalseizoen zijn? Sheila & The Kit krijgt het voor elkaar. Met hun poppy electroliedjes waan je je zo weer met je hoofd in de zon. Ze willen dan ook dolgraag de band zijn op het festival waar je wel móét dansen. Popronde is natuurlijk ook een festival en dus de juiste gelegenheid om te checken of ze gelijk hebben. Wij denken van wel. (ML)

Te zien: 23.45 uur in Mezz