DAAN in Mezz, dat was al even geleden, besefte ook frontman Daniël ‘Daan’ Stuyven. Vrijdagavond 13 oktober 2017 stroomde Mezz grote zaal vol voor de Vlaamse band met frontman Daan. De avond stond vooral in het teken van zijn nieuwste plaat ‘Nada’, met oudere hits op het eind. In het voorprogramma singer-songwriter Fiona Brown, die jammer genoeg niet op kon tegen de ‘Dutch disease’.

De Antwerpse Fiona Brown opent de avond in haar eentje. Ze doet dat met soulvolle nummers met roots- en bluesklanken. Ze doet dat lang niet slecht, alleen gaat veel verloren in gebabbel in de zaal. De Hollandse ziekte, de ‘Dutch disease’, vroeger een economische spreuk, tegenwoordig slaat het op praten tijdens concerten. Terwijl Fiona op het podium zingt over demonen uitdrijven, stress, duivelse mannen en ‘Sweet Love’ in warme liedjes, gaat het meer naar achter in de zaal over dagelijkse onzin en een vijver in je tuin. Je vraagt je echt af waarom sommige mensen een concertkaartje hebben gekocht of niet gewoon hun mond kunnen houden.

DAAN heeft al een hele tijd niet meer in Nederland gespeeld, al zagen we hem afgelopen zomer weer opduiken, zoals op Vestrock in Hulst en is hij nu op tour in Nederland. Daniël 'Daan' Stuyven toog vorig jaar met fotograaf Peter De Bruyne naar Spanje om voor tv-zender Canvas het programma ‘Nada’ te maken, op zoek naar ‘nada’ oftewel ‘het niets’.  Hij nam er en passant het album ‘Nada’ op. DAAN heeft een gouden, vaste band met bassist Jean Francois Assy, toetsenist Jeroen Swinnen, gitarist Geoffrey Burton en Isolde Lasoen op drums. De set vanavond staat vrijwel geheel in het teken van het nieuwe album, dat sfeervol veel verschillende genres aanraakt, in een schitterende setting van videoprojecties en kleine lampjes rondom de band. Met name Geoffrey Burton schittert op de gitaar, zijn soms harde en subtiele uithalen en solo’s geven de nummers extra dimensie en houden het extra boeiend.

Het album ‘Nada’ is veelzijdig en uiteraard is een live optreden met vrijwel alle songs van dat album dat ook. Hoogtepunten zijn de nieuwe single ‘Nontrol’ en het hart van de set met de uitgesponnen, langzaam opbouwende nummers ‘King Of Nothing’, 'Blurred' en ‘Wheel’. Of wat te denken van ‘Damaged Goods’, dat met Daans stem en sterk stoner-countrygevoel nog het dichtst bij Johnny Cash komt? In de toegift krijgt Mezz nog ouder, duidelijk bekender, werk ‘Icon’ en ‘Exes’. Daarna komt DAAN nogmaals terug, de tweede toegift start Daan solo, hij wil het liedje “uitkleden”: ‘Victory’ met vingerknippen en voorzichtig ritmisch geklap vanuit de zaal. Een passend slot van een sterk optreden.