Komend paasweekend trekt de POBparade weer door de stad. Met meer dan zeventig optredens op twaalf locaties kun je je lol weer op en ruiken aan en proeven van lokale, regionale en zelfs internationale acts en bands. Wij geven je graag tien tips voor de eenentwintigste editie op zondag en maandag. In willekeurige volgorde, op negen speelplekken.

Café De Bommel

Op Eerste Paasdag om 22:30 uur is het ouderwets knallen met de ska van Skippabeat, voor het eerst in Breda met nieuwe zangeres Bonny Mahonie (ook Tio Gringo). Op Tweede Paasdag komt Björn van der Doelen, hopelijk met zijn Huursoldaten, twee sessies spelen van een uur, de eerste om 16:30 uur en de tweede om 18:00 uur. De oud-voetballer speelde al vaker in Breda zoals bij Rauw Hees Teder, op Record Store Day bij Roots, op het Mezz Terras en hij was ook al in De Bommel voor een van de voetbalavonden ‘Bier & Ballen’. Ambiance en mooie luisterliedjes verzekerd!

Bob’s Country Bunker

Op Eerste Paasdag heeft De Avenue weer een dikke agenda volgepland onder de noemer Bob’s Country Bunker. Fans van Alice in Chains kunnen bij het begin om 15:00 uur al binnen stappen, Wake speelt dan de MTV Unplugged sessie van de grunge band. Er is het debuut van de nieuwe Bredase band Cold  Buffet (17:00 uur), een vroeg optreden van Tio Gringo om 18:00 uur, maar dat duurt dan wel anderhalf uur. En wie weet speelt White Limo (22:10 uur) wel nieuw werk, zij trokken onlangs naar de studio. Voor de volledige line-up, zie het POBparade Blokkenschema.

Harde avond in Mezz met 11 optredens

Mezz pakt samen met 3ThaHardWay en Punkrock Riot stevig uit op Eerste Paasdag. Zeer stevig: maar liefst elf optredens verdeeld over de grote en kleine zaal van Mezz! De jonge pop punkband The  Spvrk opent om 19:15 uur waarna het ongetwijfeld ook beuken wordt bij bekende namen als Hilton Dive en Tarantino versterkt met one man band A Million Squeeks Will Do You No Harm en uit België Olde Souls en Lotus, die we al vaker indruk zagen maken op Bastard Fest en Breda Barst.

De Speeltuin

Traditiegetrouw pakt ook rockcafé De Speeltuin het hard aan, met op Tweede Paasdag bijvoorbeeld Paramatman (18:30 uur). Op Eerste Paasdag neemt de organisatie This May Rock het zelfs helemaal over, zoals het dat eerder dit jaar deed, At First opent er om 18:30 uur, daarna blijft het rocken met onder andere de Zeeuwen The Unknown Children (20:00 uur) en Freeloader uit Breda (23:00 uur).

De Kleine Wereld

Het kleinste café houdt het rustig en maakt het podium weer vrij voor singer-songwriters op Eerste Paasdag. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van een optreden van Merel Simons een van onze favorieten (18:15 uur), het solodebuut van Wouter Maryne van Sailing to Suez (19:15 uur) of Anne Nederhoed (21:15 uur) en nog veel meer.

Vulling

In Vulling kun je terecht voor bekende namen en bewezen kwaliteit. Ga bijvoorbeeld op Eerste Paasdag naar de alternatieve psychedelica van Passing Goat (20:15 uur) of de meeslepende rock van MacSwordfish (23:30 uur). Op Tweede Paasdag kun je in Vulling luisteren naar singer-songwriter gerichte muziek van Dead Duck Jr. (17:00 uur) en Serenader (18:45 uur).

3voor12/Breda in De Bruine Pij

Het 3voor12/Breda podium tijdens deze POBparade. Op Eerste Paasdag beginnen we om 16:00 uur met The Shed, een West-Brabantse poprockband met invloeden van Foo Fighters, The Cure en Queen. Het ervaren Instant Matter treedt daarna aan voor hun debuut in Breda, met een mix van alternatieve rock en pop (18:00 uur). De stoner seventies rockers van Duke John vonden we vorig jaar zo tof op ons podium, die komen nog eens rocken en wel om 20:00 uur. Om 22:00 uur uit Antwerpen: Undskyld. De band haalt inspiratie uit vage jazz, agressieve post-punk en poëtische folk. Wij zijn alvast heel benieuwd. Afsluiter is Cape. Deze Bredase veteranen laten zien dat hun terugkeer een blijvende is en komen vast spelen alsof het de laatste is. Dat zijn zij wel, rond middernacht.

Het Hijgend Hert

Het eigenwijze cultuur minnende cafë heeft op Eerste Paasdag om 23:15 uur met Ivy Linn & The Left Hand Gamblers een set van “Energieke Dansbare Zwoele Nightclub Rockabilly Blues” in huis. Op Tweede Paasdag heeft het café samen met POB de handen ineen geslagen met December Tapes en kun je er bijvoorbeeld de intrigerende new wave rock van There There zien en is het traditionele slotoptreden van de POBparade vergeven aan de frisse alternatieve rockers van Windup Space.

Funk, jazz en singer-songwriters in SamSam

Fans van jonge jazz, funk, soul en fusion komen op Eerste Paasdag aan hun trekken in SamSam met Cluster en Filet au Fonque (22:45 uur). De eerste nog heel jong, de tweede ook maar de filetjes speelden al op Breda Barst en de instrumentale band bracht eind vorig jaar de eerste EP ‘Gravy’ uit. Op Tweede Paasdag gaat bij SamSam ook het gas een beetje terug met de luistermuziek van Moonlit Minstrels (16:00 uur) en Lindark (18:30 uur).

Nog een keer De Bruine Pij

Hè alweer De Bruine Pij? Jawel, ook op Tweede Paasdag kun je terecht bij het 3voor12/Breda podium. Beleef met ons de doorstart van Delusionals, die van vijf naar drie meiden gingen en van grunge, alternatieve rock naar dromerige alternatieve rock met psychedelische en donkere ondertonen. Vorig jaar op ons podium en dit jaar opnieuw, wij zijn benieuwd! Daarna maken we ruimte voor Men On Wire, de West-Brabantse indierock en folk band die we vaker zagen, bijvoorbeeld tijdens een eerdere POBparade of Friday On The Rocks in De Speeltuin. Tot slot krijg je The Naked Sweat Drips, psycho grunge, helemaal uit Boxmeer. Je bent welkom!