Sound Dog's Alive: fotoverslag Vier Bier Op Luyken en Cape

Fotoverslag: Richard van Belzen ,

Het valt momenteel niet mee om als lokale band in Breda een geschikt podium in eigen stad te vinden. Waar moet je als rockband met de ambitie om af en toe een podium op te klimmen nog heen?

Een keer per jaar is er natuurlijk de POBparade, de Catch 22 werpt zich geregeld op als podium en de goden zijn geprezen dat De Speeltuin niet definitief ten onder is gegaan. Maar verder is het zoeken geblazen in de binnenstad. Maar sinds een paar jaar is daar Sound Dog. Repetitieruimtes en volgens sommigen één van de beste podia die Breda rijk is in één.

Afgelopen zaterdag traden er een aantal oude rotten onder tropische omstandigheden aan in Sound Dog. De Bredase rockband Cape trapt rond half negen onder de hoorbare goedkeuring van een veertigtal bezoekers af. De hoofddis van de avond is het meest schurende, ratelende Nederlandstalige collectief dat onze stad rijk is. Een uur lang is Vier Bier Op Luyken de baas op het podium. De ervaring en de vriendschap druipen er vanaf en gelukkig heeft de band na twintig jaar nog geen grammetje van hun dwarse, schijt-aan-alles-instelling hoeven in te leveren. Postpunkhoempablues noemt de band het zelf.

Tussen de bands door doet de bar goede zaken en vermaakt het dj collectief De Zwarte Groef het publiek met een selectie uit hun uitgebreide vinylcollectie. Maar de echte winnaar is het Bredase publiek. We hebben er in Sound Dog een mooi podium bij in Breda.