PARAMATMAN toont groei tijdens instore Green Vinyl

Magere opkomst beïnvloedt show niet

Tekst: Tessa Gorissen. Foto's: Michael Bastiaansen ,

De mannen van PARAMATMAN timmeren hard aan de weg om door te breken. Net afgestudeerd aan Rockcity in Eindhoven, een lopende crowdfunding voor hun debuut EP bij Voor de Kunst en getekend bij Butcher Bookings, zijn enkele voorbeelden van wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Om meer bekendheid te krijgen speelden ze op 9 juli een instore sessie bij Green Vinyl aan de Veilingkade.

Druk valt het niet te noemen bij de instore sessie van PARAMATMAN. Wanneer we aankomen, staan we met zes man, waaronder enkele bezoekers van de platenzaak. Laatstgenoemden lijken zich niet te bekommeren om de muziek, en zoeken rustig naar plaatjes om mee naar huis te nemen. PARAMATMAN ziet deze sessie daarom als een akoestische oefening voor de echte optredens. Een ietwat ongemakkelijke setting voor de twee mannen, maar ze maken er het beste van. Voor degenen die wel luisteren, houden de Tilburgers bij elk nummer een praatje hoe het tot stand is gekomen en waarover het gaat.

De liedjes die ze spelen, komen op de nieuwe plaat ‘PARAMATMAN’ die binnenkort uitkomt. Dit keer geen scheurende gitaren, maar bedeesde nummers die kracht krijgen door de rauwe stem van Koen Jacobs. De band is duidelijk gegroeid de afgelopen tijd. De passie spat er vanaf als ze praten. Alleen tijdens het spelen kijken ze serieus. De communicatie tussen Jeroen Wagtmans en Koen Jacobs is vanmiddag goed te zien: ze kijken vaak naar elkaar, ze lachen onderling en maken elkaars verhalen af. Het optreden is strak, zuiver en een goed leermoment voor de band. Ondanks de magere opkomst heeft PARAMATMAN deze middag bewezen grote stappen te hebben gezet.

Gezien: PARAMATMAN. Green Vinyl, zaterdag 9 juli 2016.