United Tunes strikt Rank & File en Rondé

Tweede editie talentenfestival bij NAC-stadion op 16 juli

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Zaterdag 16 juli vindt voor de tweede keer United Tunes plaats op het parkeerterrein P5 van het NAC stadion. Het gratis festival heeft veel missies én heeft voor de optredens Rank & File en Rondé weten te strikken. Je kunt er de hele dag, tussen 14:00 en 23:00 uur terecht voor workshops van muzikanten en TEDX. Foodtrucks maken de festivalsfeer compleet.

Rondé ken je waarschijnlijk van hun hits ‘Run’ en ‘We Are One’, de band is razend populair op 3FM en festivals door het hele land en ook Popronde Breda en Breda Barst in 2015. Toetsenist Adriaan Persons en drummer Sharon Zarr komen allebei uit Breda. Net als de andere headliner: Rank & File, de rapcore band die energieke shows wegzet. De line-up van United Tunes kent veel acts die elkaar afwisselen. Dj Milan gaat een set draaien en meer dan zestig workshopmuzikanten gaan hun talenten laten zien. Volg een djembé workshop van de enige echte Richi of een speciale TEDX workshop.

Het is de tweede keer dat Surplus Welzijn Breda (The Popcorner, ook in het NAC-stadion), SMO, MEE West Brabant, Amarant, Villa Boerebont en stichting Woondroom samenwerken voor United Tunes. De gemeente Breda neemt voor het eerst deel met een heus ‘jongeren participatie programma’. Want er is een groter doel: “United Tunes maakt zichtbaar én hoorbaar waar muziek maken toe kan leiden: tot samenwerking, verbinding en talentontwikkeling.” Tegelijkertijd is het de afsluiting van de workshops van de organisaties die hebben ondersteund in de Popcorner tijdens het afgelopen jaar. De toegang is gratis.