8 april: Club 3voor12Breda met Delusionals, Vuig en De Eerste de Beste

Lentekriebels in Mezz Kleine Zaal

Tekst: redactie 3voor12/Breda ,

Lentekriebels tijdens de clubavond van 3voor12/Breda! Het wordt tijd dat het zonnetje maar eens wat feller gaat schijnen. Deze clubavond gaat daar zeker voor zorgen. Op de planken staan drie bands: Delusionals, Vuig en De Eerste De Beste. De zaal gaat open om 20:00 uur, de toegang is gratis.

Het eerste optreden van Delusionals was Tweede Paasdag op de POB-parade op het 3voor12/Breda podium in Vulling. Verser hebben we het zelden gehad op de clubavond. Deze vijf meiden spelen rock, postgrunge en poprock. Was je er toen niet bij en wil je precies weten hoe dat klinkt, komen luisteren dan.

Zydeco, balkan en blues. Niet te combineren? Het lukt Vuig prima om de zaal aan het dansen te krijgen. Een band die zijn luisteraars wegvoert naar een kolkende club in Belgrado of een koele boottocht over de Mississippi. Helaas weggevallen op de POBparade, maar dat komen ze bij ons inhalen!

De Eerste De Beste onderscheidt zich met Nederlandstalige indie rock. De muziek boeit en de teksten roeren. In 2014 lanceerde de band zijn eerste single, genaamd ‘De Rotonde’. Deze werd landelijk goed ontvangen. In datzelfde jaar verscheen de eerste EP ‘Juist’. De band deed mee aan de Popronde en werd bekroond tot Hollandse Nieuwe bij 3voor12. Vrijdag staat de Tilburgse band in Mezz. Kom ook!