De pareltjes van... Buchner & d'Arles De pareltjes van... Buchner & d'Arles

, Interview: Pien van der Steen

De pareltjes van... Buchner & d'Arles

Interview: Pien van der Steen ,

Zondag 14 maart presenteren Buchner & d'Arles hun eerste E.P. 'Hook, Line and Sinker' in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Een releaseparty kan natuurlijk niet zonder generale repetitie en daarom zal het dirty electroduo tijdens Club3VOOR12/Breda voor het eerst in een jaar tijd hun vuige mix van rock en electro live ten gehore brengen. B&d'A hebben daarom ook hun muzikale pareltjes voor 3VOOR12/Breda op een rijtje gezet.

Zondag 14 maart presenteren Buchner & d'Arles hun eerste E.P. 'Hook, Line and Sinker' in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Een releaseparty kan natuurlijk niet zonder generale repetitie en daarom zal het dirty electroduo tijdens Club3VOOR12/Breda voor het eerst in een jaar tijd hun vuige mix van rock en electro live ten gehore brengen. B&d'A hebben in aanloop naar deze clubavond hun muzikale pareltjes voor 3VOOR12/Breda op een rijtje gezet.

Wat is de beste band/artiest aller tijden en waarom?
Het is een beetje als een kind van zes in een snoepwinkel. Er is zoveel moois, en als Buchner & d'Arles ooit keuzes had gemaakt, was de muziek nooit zo chaotisch geworden. Maar om jullie niet helemaal met een kluitje in het riet te sturen; de beste band aller tijden is een band die tijdloos is. En als we dan overdenken waar we de laatste tijd naar luisteren en wat daarvan onder de noemer tijdloos valt, dan zijn dat vooral The Smiths, 10CC en wat recentere bands als Midlake en Cassius. Maar of dat direct inspiratie is voor de muziek die we maken... Het heeft natuurlijk invloed, maar binnen het kader van de elektronische muziek vinden we Soulwax, The Prodigy, Trentemøller en Underworld eigenlijk wel heel erg tof.

Wat is de beste Bredase of Brabantse artiest en waarom?
d'Arles is opgegroeid in Brabant, dus redelijk bekend met de locale bands. Er is één band in het bijzonder die we waarderen en dat is Linked. De band bestaat inmiddels niet meer, maar tot onze grote vreugde mogen wij wel hun plaat uitbrengen. Eind van de maand is deze te verkrijgen via iTunes. ‘Welcome The Stranger’, zeker het luisteren waard.

Wat was jullie/jouw eerste muzikale liefde en hoe is deze ontstaan?
Voor Buchner was dit de Korg Trinity Plus, de eerste synthesizer met touchscreen en uitgerust met het soundboard van de Korg Prophecy. Leren liedjes schrijven en produceren met een topsynth was heel fijn. Voor d'Arles was het zijn eerste TCS prutgitaar waar heel veel herrie mee is gemaakt. Overigens nog steeds in gebruik.

Wat is het beste nummer aller tijden en waarom?
Wij hebben samen de Trentemøller remix van ‘Moan’ heel veel gedraaid. Maar dat komt meer door de perfectie in de productie en het massale geluid. Onze studio is zelfs op deze track afgesteld. Het jaar 2008 stond in het teken van ‘Electric Feel’ van MGMT, prachtplaat. Maar het beste nummer aller tijden? Daar komen we op terug als we 80 zijn. De laatste maand trippen we op ‘I Give Myself To Strangers’ van Jens Fokking & Friends, en vergeet ‘This World Of Water’ van New Musik niet, die draaien we al twee jaar helemaal dood.

Wat is het meest memorabele moment uit je muzikale carrière tot nu toe en waarom?
We zijn beiden naast Buchner & d'Arles al jaren met muziek bezig. Daarin hebben we talloze mooie dingen mee mogen maken, van prachtige optredens tot memorabele blunders. Maar meer toegespitst op B&d'A, proberen we wekelijks naar onze progressie te kijken. Wat gaat goed, wat niet en wat kunnen we daaraan doen? Dat impliceert niet een specifiek memorabel moment, maar maakt voor ons het hele proces interessant. Alles is terug te voeren op een broodje Mario in Utrecht. Dat bleek een heel muzikaal broodje te zijn.

Buchner & d'Arles staat vanavond in de Boulevard tijdens CLUB3VOOR12/Breda. Vanaf 22.00 uur, de toegang is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda