De überhippe nerds van Slagsmålsklubben in een übervolle Mezz De überhippe nerds van Slagsmålsklubben in een übervolle Mezz

, Tekst: Cathelijne de Groen, foto's: Eline Baggen

De überhippe nerds van Slagsmålsklubben in een übervolle Mezz

Tekst: Cathelijne de Groen, foto's: Eline Baggen ,

Slagsmålsklubben verkoopt op het laatste moment toch nog uit, de laatste kaarten gingen 's middags de deur uit. De zes übernerds van Slagsmålsklubben staan garant voor een enorm vrolijk feestje en daar houden Brabanders wel van natuurlijk. Vrijdag 12 maart kwamen ze naar Mezz.

Slagsmålsklubben verkoopt op het laatste moment toch nog uit, de laatste kaarten gingen 's middags de deur uit. De zes übernerds van Slagsmålsklubben staan garant voor een enorm vrolijk feestje en daar houden Brabanders wel van natuurlijk. Maar wie niet, de zes nerds doen het goed in Europa.Slagsmålsklubben, wat in het Zweeds Fight Club betekent, is opgericht in 2000. In 2005 verhuisde de band naar Duitsland en is vanaf dat moment doorgebroken. Inmiddels zijn al vele concerten en festivals in Nederland gepasseerd en nog steeds zien we ze graag komen.

Wanneer de dj van het podium wordt gestuurd, komen de zes nerds ons verblijden met een zeer uptempo liedje. De oude sounds van gameconsoles vliegen je rond de oren. Het publiek staat meteen mee te dansen en nerd #3 staat bovenop de tafel ook een dansje mee te doen. De heren lopen heen en weer tussen de tafels, over elkaar heen, tussen elkaar door en het is lekker chaotisch.

Na het eerste nummer vraagt nerd #3 aan de lichtman of de felle witte lampen uit mogen en de discolampen aan. Ook moet er flink wat rook bij: “Just press the smoke button until I say stop”. Het publiek is het hier duidelijk mee eens en gaat weer uit zijn naad bij het volgende nummer wat gelijk wordt ingezet met een nieuwe dosis stuiterballenelectronica.

Tussen de nummers door wordt in gebrekkig Engels wat verteld door de langharige nerd. “Who's from Breda? Who's from Amsterdam? Who's from Nijmegen?”. Gisteren stonden ze in Doornroosje en de Antwerpse Petrol verwelkomt de Zweden ook nog.

“Are you ready for Brutal Weapons my friend?” roept dansnerd door de microfoon. Niet dat het tempo er wel eens uit gaat, maar wanneer het tempo dan toch nóg verder omhoog gaat wordt het publiek helemaal wild. Het schijnt een Zweeds Happy Birthday liedje te zijn. Er wordt gedanst, gesprongen en zelfs nog even gecrowdsurft. Ook komt er een groot Slagsmålsklubben-spandoek tevoorschijn in het publiek.

Tegen het einde van het optreden komen de drumstokjes aan bod voor een paar gloednieuwe nummers. Dansnerd klimt weer op de tafel en swingt stoer mee. Hierna treden de heren af, maar komen nog terug voor een toegift van twee nummers. De eerste daarvan is 'Tjeckien, Slovakien och tillbaks igen' waar verschillende toeschouwers op hebben gewacht. Uiteindelijk gaat volledig het dak eraf en is helaas het optreden na een uurtje echt voorbij. Het publiek had graag nog veel meer willen horen, maar mag nog even nagenieten met de dj die weer terug op het podium is verschenen.

Een supervrolijke avond die bij iedereen de winterdip het lijf uit heeft gejaagd. De meest hippe nerds met de meest happy liedjes. Zes nerds met allemaal een rol, en dat er dan zulke briljant eenvoudige liedjes uitrollen is gewoon simpelweg een feest!

Gezien: Slagsmålsklubben. Mezz, vrijdag 19 maart 2010.

Eline Baggen maakte leuke foto's met de Zweden in Breda. Hier vind je meer van haar foto's van deze act.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda