Club3VOOR12/Breda met uitstekende acts... Club3VOOR12/Breda met uitstekende acts...

...maar het verwachte hoogtepunt blijft uit

, Tekst: Marjolein de Vliegher, foto’s: Marjolein de Vliegher en Anne Neijnens

Club3VOOR12/Breda met uitstekende acts...

...maar het verwachte hoogtepunt blijft uit

Tekst: Marjolein de Vliegher, foto’s: Marjolein de Vliegher en Anne Neijnens ,

3VOOR12/Breda sloeg de handen ineen met Sex Na Schooltijd en organiseerde donderdag 11 maart 2010 de eerste dance editie van Club3VOOR12/Breda. Met sets van Topher en Beat The Bastardz en hoge verwachtingen voor de live-act van Buchner & d'Arles.

...maar het verwachte hoogtepunt blijft uit

Het probleem waar Sex Na Schooltijd al maanden mee kampt, is ook vanavond weer duidelijk. Pas rond middernacht stroomt het publiek de zaal binnen, om zich slechts twee uur later met tegenzin weer naar buiten te laten begeleiden. Gevolg is dat Topher en Beat The Bastardz het grootste deel van de tijd voor een lege zaal staan te draaien. 

Bij binnenkomst is Topher net begonnen aan de eerste set van de twee die hij vanavond zal draaien. Voor Beat The Bastardz zit het eerste deel er dan zelfs al op. Erg veel eer valt er niet te behalen op dit tijdstip, want ondanks dat Topher een goede set draait is de zaal zo goed als leeg. Her en der staan er een aantal mensen te praten en af en toe komt er een verdwaald groepje binnenlopen, maar veel meer dan 15 personen zijn er niet binnen.

Beat The Bastardz lijkt daarna wat misplaatst. Het geluid van het Tilburgse duo doet denken aan 2 Many DJ's, het stampt, rockt en is uitermate geschikt voor een uitbundig feest. Dat het langzaam binnendruppelende publiek daar nog niet helemaal aan toe is kan begrijpelijk genoemd worden. Helaas voor de heren want ze draaien een goede en strakke set. Beat The Bastardz lijkt het daarnaast te moeten hebben van de interactie met het publiek. Dat ze bijna verstopt staan op een hoekje van het balkon en vrijwel niet zichtbaar zijn vanuit de zaal draagt niet bij aan de sfeer. Hoeveel ze ook springen en dansen achter de draaitafels het publiek merkt het amper op. 

Als Topher aan zijn tweede set begint blijkt nogmaals de verkeerde opbouw van de avond. Hij draait uitstekend, maar zijn sound is veel subtieler en melodieuzer dan die van Beat The Bastardz. Waar zij met wat meer bekende nummers het publiek wat makkelijker aan het dansen kregen, is dat moeilijker met de meer gewaagde platen van Topher. 

Uiteindelijk lijkt het grootste deel van het publiek te zijn gekomen voor Buchner & d'Arles. Het Amsterdams duo presenteert op 14 maart de eerste e.p. in Paradiso en dat schept verwachtingen. De zaal is ondertussen afgeladen vol en op de trap voor de ingang staat een rij mensen te wachten tot ze zich naar binnen kunnen wringen. Buchner & d'Arles staat als enige act vanavond op het podium dat dan ook vol staat met apparatuur en drie grote ledschermen. Waar het publiek bij de eerste twee acts wat afwachtend was, lijkt de sfeer nu omgeslagen naar een feeststemming. Met een stevig begin van de set lijken ze zich dan ook verzekerd te hebben van een dansende menigte in de zaal en een handjevol mensen op het podium. 

Toch zakt na een kwartier de sfeer in. De stevigere beats van het begin worden verruild voor een wat minimaler geluid en het publiek gaat direct terug naar het gesprek dat ze zojuist nog even onderbroken hadden. Als de set dan ook nog even wordt stilgelegd omdat de personen op het podium te dicht bij de apparatuur komen, lijkt de sfeer helemaal weg. Dat is jammer want het tweede deel van de set is sterk, de schermen zijn een goede aanvulling op de muziek en op de momenten dat de gitaar erbij wordt gepakt weten ze een stevig geluid weg te zetten. Maar ook dan komt de avond niet echt los zoals je mag verwachten.

Met een andere opbouw en een plaats op het podium voor Topher en Beat The Bastardz had dit een memorabel feest kunnen zijn. Nu is het een avond vol goede optredens, maar weet de sfeer nauwelijks die van een normale Sex Na Schooltijd te ontstijgen. 

Gezien: Club3VOOR12/Breda met Buchner & d'Arles, Beat The Bastardz en Topher. De Boulevard, donderdag 11 maart 2010. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda