Spectaculaire dvd-opnames Drumbassadors

Geweldige reclame voor drummers

Tekst: Miranda Kronenberg, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Op maandagavond werden in Mezz opnames gemaakt voor de dvd van Drumbassadors. Het duo, bestaande uit René Creemers en Wim de Vries, wil deze dvd volgend jaar uitgeven met het oog op hun tienjarig jubileum. Drie camera’s registreerden een spectaculaire drumshow waarbij de drumstokjes door de lucht vlogen en een aantal gasten op het podium was uitgenodigd.

Geweldige reclame voor drummers

Drumbassadors bestaat al bijna tien jaar. De samenwerking begon in april 2000 nadat beide mannen afzonderlijk al veel ervaring hadden opgedaan met drummen. De combinatie van talent leidde al snel tot een show die René Creemers en Wim de Vries naar diverse plekken op de wereld heeft gebracht. Het op handen zijnde jubileum is de reden voor het tweetal om een dvd uit te brengen waarvoor op  maandag 19 oktober in Mezz is gefilmd. Drie camera’s registreerden een spectaculaire drumshow waarbij de drumstokjes door de lucht vlogen en een aantal gasten op het podium was uitgenodigd.

Het kijken naar drummen is net zo leuk als het luisteren ernaar en de Drumbassadors gaan met hun show nog net een stapje verder. Midden op het podium stonden twee mintgroene glitter drumstellen met goudkleurige randjes. De intro begon heel rustig. René gaf een rustig ritme aan terwijl Wim met opperste beheersing de vellen aaide met zijn kwastjes. Al snel pakte het ritme meer snelheid op waarna het publiek werd getrakteerd op twee smakelijke drumsolo’s waar zij zich van hun beste kant lieten zien en horen.

Bij één nummer werden ook twee kleine trommels naar voren gebracht waarop niet alleen werd gedrumd, maar waar ook salto’s van drumstokjes onderdeel van hun show maakten. Het laatste stuk voor de pauze werd door Wim aangekondigd als een improvisatie, de Drumbassadors lieten zien dat zij ook fantastisch kunnen synchroondrummen.

In de muziek zijn diverse invloeden te herkennen en deze variëteit kwam sterk naar voren in de verschillende stukken na de pauze. Speciaal voor deze opnames waren enkele gasten uitgenodigd om bij een aantal nummers de Drumbassadors op het podium te vergezellen.  Een saxofonist kwam een jazznummer versterken, de Funk Boys Poets, een tweetal dat de tekst rapte bij het nummer‘Rhythm Disease’ en bij het laatste nummer ‘Who Do You Wanna Be?’ werden de drumpartijen aangevuld door zang van Vera Westera.

De zaal van Mezz stond bomvol met een publiek uit diverse leeftijdscategorieën en achterin moest men zelfs op de tenen staan om niets van de show te missen. We zagen onder andere ook de drummers van Tank 86, Textures en andere regionale bands tussen de aandachtige toeschouwers. Gelukkig is het naar verwachting volgend jaar allemaal terug zien op de dvd.

Gezien: Drumbassadors. Mezz, maandag 19 oktober 2009.