Dark Intentions gooit handoek in de ring

Motivatie ontbreekt Bredaas hardste band om nog verder te gaan

Tekst: Pien van der Steen ,

Dark Intentions is niet meer. Dit heeft de Bredase trashcoreformatie, die eerder dit jaar op Breda Barst metaltent de Spaanse Kraag nog onveilig maakte, vrijdag 23 oktober op hun website bekend gemaakt. Na zeven jaar, talloze shows en drie releases heeft de band besloten om vanwege een gebrek aan de juiste motivatie de muzikale praktijken voort te zetten, zo meldt het afscheidsbericht.

Motivatie ontbreekt Bredaas hardste band om nog verder te gaan

Dark Intentions is niet meer. Dit heeft de Bredase trashcoreformatie, die eerder dit jaar op Breda Barst metaltent de Spaanse Kraag nog onveilig maakte, vrijdag 23 oktober op hun website bekend gemaakt. Na zeven jaar, talloze shows en drie releases heeft de band besloten om vanwege een gebrek aan de juiste motivatie de muzikale praktijken voort te zetten, zo meldt het afscheidsbericht. Drummer Victor Freriks licht de breuk toe: "Het komt er eigenlijk op neer dat het grootste deel van de band na zeven jaar Dark Intentions gedaan te hebben simpelweg aan wat nieuws toe was". Zo is de muzieksmaak van de bandleden de afgelopen jaren flink veranderd ten opzichte van waar de band ooit mee is begonnen. Daarbij geeft Freriks aan dat hijzelf de eerste is geweest die twijfelde over een toekomst met Dark Intentions: "De overige bandleden vonden een bezettingswissel na zeven jaar niet op zijn plek en hebben derhalve besloten helemaal met Dark Intentions te stoppen".

De heren van Dark Intentions zullen hun loopbaan in stijl afsluiten met een korte tour door Oostenrijk. Een laatste optreden in Breda zal plaatsvinden op 15 november in De Avenue onder de noemer Autumn Assault. Andere bands die deze dag op de affiche prijken zijn Epsilon (AU), Sorehead (AU), Victimizer en het Bredase Hilton Dive.