tRIO con bRIO XL in het Zwarte Schaap

"Voor het eerst gaat tRIO con bRIO elektrisch, helaas in de verkeerde kroeg"

Tekst: Lisa Ruskus ,

Voor het eerst gaat tRIO con bRIO elektrisch, helaas in de verkeerde kroeg. Maar dat neemt niet weg dat het viertal vandaag elektrisch de pan uit rockt!

"Voor het eerst gaat tRIO con bRIO elektrisch, helaas in de verkeerde kroeg"

In tussen is wel bekend dat het publiek er lang niet vanuit gaan dat tRIO con bRIO ook echt een trio is. Het oorspronkelijke duo breidt live graag uit met drummer, bassist en nog veel meer. Vandaag is het een kwartet met, naast Leon Weterings en Frans Ruskus, Pim Griens op drum en Carlo Neve op bas. Ook dit laatste is iets nieuws, normaliter versterkt Carlo tRIO con bRIO als gitarist.
 
Tussen vijf en zeven krijgt tRIO con bRIO deze zondagmiddag vrijspel in het Zwarte Schaap. Een ruim uur spelen de heren dan ook hun prachtige liedjes in elektrische uitvoering. Blij als een kind lijkt Frans Ruskus te zijn dat hij nu weer eens loos mag gaan op zijn elektrische gitaar. Normaliter ligt het accent toch op de pracht van de semi-akoestische nummers, toch neemt een vettere uitvoering de sfeer van de nummers helemaal niet weg.
 
Volgens een dame uit het publiek lijkt Carlo op Jan Declarir, Leon vindt Frans op Brad Pitt lijken en Pim op Leonardo diCaprio; het kan allemaal. De meligheid is nog niet verdwenen. Het nummer Annie wordt vandaag voor Rosa, dochter van Carlo, gezongen. Al is het liedje, natuurlijk eigenlijk voor iedereen.
Het publiek in het Zwarte Schaap lijkt niet echt geïnteresseerd in het feit dat er een bandje hun gesprekken op de zondagmiddag verstoord. Hoewel gaande het optreden het publiek nog wel eens wil klappen, lijken ze, zeker aan het begin van het optreden, geen enkel spoor van interesse te tonen. Op het moment dat prins carnaval langs komt met zijn drumband lijkt het publiek wakker te schrikken, over smaak valt te twisten.
 
Naast het repetoire wat de echte fans al kennen, horen we vandaag ‘blue birds’, een nieuw nummer waarin U2 en The Beatles elkaar ontmoeten; het kan. Ook het laatste nummer ‘love in your eyes’  is een nieuwe, en net zo mooi als alle anderen. In het kader van de Popprijs 2008 maakt tRIO con bRIO niet alleen een muzikaal uistapje naar Joy Division maar ook naar De Dijk. Let’s dance to De Dijk!
 
tRIO con bRIO laat zien dat zien dat hun nummers niet alleen subtiel mooi zijn, maar ook met een steviger jasje gaaf zijn. Als het aan de heren zelf ligt, zullen we het trio steeds vaker elektrisch aanterffen. Ik zeg doen!
 
gezien: tRIO con bRIO, in het Zwarte Schaap, 18 januari 2009