08:43 24-uurs vergunning TrouwAmsterdam in the pocket!

Redactie Amsterdam ,

Jawel, hij is binnen. Na maanden van spanning kan de organisatie het nu officieel van de daken schreeuwen: "We krijgen een 24-uursvergunning!" Maar wat kunnen we nu de komende tijd van de club verwachten en wat gaat er veranderen?

"Met de 24-uursvergunning wil Trouw we in eerste instantie de openingstijden verruimen en kunnen we creatiever gaan programmeren. We zitten niet meer vast aan de sluitingstijd van 05:00 uur in de weekenden en 03:00 op doordeweekse dagen. Dit betekent natuurlijk niet dat we nu altijd 24-uur per dag open gaan, maar het creëert wel een enorme vrijheid in ons internationale programma."

"Het is vooral interessant voor de donderdag en zondagnacht, als het gezellig is gaan we gewoon nog even door. Maar denk ook aan het Amsterdam Dance Event, voor deze dagen moesten we altijd apart een ontheffing aanvragen, nu kunnen we op het laatste moment nog DJ’s laten draaien die na hun optreden elders nog genoeg energie hebben om het publiek van Trouw tot in de vroege uren te laten dansen. En daar hoort natuurlijk ook een ontbijtje bij als de zon opgaat, ook één van onze plannen die we hopelijk snel kunnen gaan waarmaken." aldus de organisatie.

Daarnaast wil de organisatie een nachtmuseum gaan opzetten. De doelstelling is om bezoekers op een frisse manier in contact te brengen met kunst, zoals dat al eerder gebeurde in maart met het Stedelijk Museum. Denk aan werken van Rineke Dijkstra, Jeremy Shaw en Mark Leckey, die je tussen het dansen door kan bewonderen. Zo moet het langzaam een ''stad-in-een-stad' worden, waar je alles vindt wat je nodig hebt; vernieuwende kunst, lekker eten, lezingen of dansavonden tot de vroege uurtjes.


  

   dagelijks het laatste nieuws