10:09 Hiphop coaching door Zwart Licht in Studio West

Akwasi & Leeroy van Hiphop formatie Zwart Licht geven vanaf donderdag 7 februari 2013 acht weken lang hiphop coaching

Redactie Amsterdam ,

THE HYPE is een coaching traject waarbij 10 beginnende hiphop muzikanten gecoached worden door de mannen van Zwart Licht. De deelnemers worden gecoached op het schrijven van teksten en het maken van (hiphop)muziek. Akwasi en Leeroy coachen je ook bij het verbeteren van je uitspraak en podiumpresentatie. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan de geschiedenis en de ontwikkeling van de hiphopcultuur.

Zwart Licht
Eind 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi, allebei actief in Studio West, samen een groep op te richten. MC Leeroy wordt al snel als derde lid aan de formatie toegevoegd, waarna Zwart Licht in een stroomversnelling terechtkomt. Binnen een jaar is debuutalbum Bliksemschicht klaar om in eigen beheer uitgebracht te worden, twee maanden later ligt de cd via hiphop label TopNotch door het hele land in de winkel.

Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van de groep, is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. Ze slepen in 2009 drie State Awards binnen voor ‘Beste Groep’, ‘Beste Album’ en ‘Beste Live Act’. Deze laatste award ontvangen ze in 2010 en 2011 wederom.

De coaching vindt plaats in de periode 7 februari t/m 4 april 2013 van 18.00 – 20.00 uur in Studio West. De auditie is op donderdag 7 februari. Inschrijven doe kan via het inschrijfformulier op de website.


  

   dagelijks het laatste nieuws