09:16 Nominaties voor de Edison's 2013 bekend

Nominaties voor Spinvis, Blaudzun, The New Shining, Gers Pardoel, Case Mayfield, Anneke van Giersbergen en Sabrina Starke

Redactie Amsterdam ,

Vandaag zijn de genomineerden in de jurycategorieën voor Edison Pop bekendgemaakt. Tijdens de uitreiking op maandag 11 februari 2013 worden de winnaars van nationale bodem bekendgemaakt. De uitreiking vindt dit jaar plaats in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

In de categorie beste vrouwelijke artiest zijn Sabrina Starke, Trijntje Oosterhuis en Anneke van Giersbergen genomineerd. Spinvis, Blaudzun en Paul de Leeuw maken kans op een Edison in de categorie beste mannelijke artiest.

Bij de groepen strijden Nick & Simon, Kane en de Golden Earring om de Edison. The New Shining, Case Mayfield en Gers Pardoel zijn door de vakjury genomineerd in de categorie beste nieuwkomer. In de categorie kleinkunst/theater zijn Alex Roeka, Frédérique Spigt en Theo Nijland kanshebbers.

De nominaties in de publieksprijs categorieën beste album en beste song worden op dinsdag 15 januari bekendgemaakt. Vanaf dan kan het publiek op zijn favoriet stemmen.


  

   dagelijks het laatste nieuws