TV: Mightyfools op Valtifest

"In het zuiden houden ze van hard"

Interview en montage: Robbie van Zoggel ,

Pas drie jaar geleden raakten de Mightyfools voor het eerst platen en knopjes aan; nu zitten ze steeds vaker in het vliegtuig om hun fans, die over de hele wereld verspreid zitten, te kunnen bedienen. Een gesprek met twee jongens over het cliché van de jongensdroom en...Brabanders.

"In het zuiden houden ze van hard"

Heren, mannen, jongens, of toch maar deejays? Als Mightyfools het spits van Valtifest 2010 heeft afgebeten en bij me op het picknickbankje plaatsneemt slaat te twijfel even toe hoe de Mightyfools te introduceren.

Als je twee uur kan slapen na een vorig optreden en dan Valtifest gaat openen ben je best een hele kerel. Maar toch, Andy Samin en Jelle Keizer zou je met hun 19 en 21 jaar toch niet tot de gevestigde orde van de dancewereld rekenen.

Dat klopt ook wel. Ze bedachten pas drie jaar geleden dat dancemuziek wel eens wat zou kunnen zijn als je later groot bent. En opeens gaan dingen sneller dan verwacht, geef je toe aan dit proces en kan het gebeuren dat je van het ene in het andere extreem valt en over de hele wereld datgene mag doen 'als je later groot bent': draaien en feestjes bouwen. Hun fanbase reikt van Brabant -omdat ze zo van hard en bier houden- tot Sydney en Los Angeles. De reden: omdat ze zo uniek en explosief achter de draaitafel staan, hun platen heel energiek en melig mixen en dit terwijl ze zo jong zijn. Het tweetal heeft iets aanstekelijks en wekt veel symphatie.  

Bekijk hier het interview met Mightyfools