Palmbomen op Franse electroverzamelaar Kitsuné en naar Suriname

Amsterdammer overspoeld met remix-aanvragen voor o.a. De Jeugd

Ingmar Griffioen ,

Palmbomen is opgepikt door het gerenommeerde Franse Kitsuné. Op de volgende compilatie van het electrolabel staat de track Moon Children. Ook werkt de Amsterdammer aan een remix voor een single op Kitsuné en ondere andere aan een Jeugd van Tegenwoordig remix. Verder gaat hij volgende maand naar Suriname voor een In A Cabin With-sessie.

Amsterdammer overspoeld met remix-aanvragen voor o.a. De Jeugd

Palmbomen is opgepikt door het gerenommeerde Franse Kitsuné. Op de op 15 november verschijnende compilatie van het electrolabel staat de track Moon Children van de Amsterdammer, die ook werkt aan een remix voor een single op Kitsuné. "Ik vind het een hele eer. Ik geloof dat ik de eerste Nederlandse artiest op Kitsuné ben." Daarnaast is Palmbomen onder andere bezig met een Jeugd van Tegenwoordig remix en gaat hij volgende maand naar Suriname voor een In A Cabin With-sessie.

Kai Hugo aan de telefoon krijgen, is nog niet zo eenvoudig. Het ene moment zit de Amsterdammer midden in een studiosessie, dan slaapt hij weer de hele dag nadat hij een nacht heeft doorgehaald om aan de vele remix-aanvragen te voldoen. "Ik moet mezelf nog een beetje uitvinden om onder de naam Palmbomen remixen te maken, ik heb er veel problemen mee gehad. Zoals andermans zang; dat voelt niet als Palmbomen. Dus speel en zing ik veel opnieuw in. Alleen bij die Jeugd van Tegenwoordig-remix doe ik dat maar voor de helft." Verder werkt hij onder andere aan een remix voor The Benelux.

Daarnaast is Palmbomen dus door In A Cabin With... gevraagd om met de Berlijnse songwriter Thomas Azier in november naar Suriname af te reizen. "Samen met de drummer van Knobsticker om ons te ondersteunen. We gaan tien dagen naar Suriname om een album te maken." Dat wordt dan de eerste langspeler voor Palmbomen. "De bedoeling is inderdaad een klein album te maken, maar het is meer een samenwerking dan een echte nieuwe eigen plaat."

Voor een eigen album van Palmbomen moeten we iets langer geduld hebben. "Ik ben nu ook hard bezig om begin volgend jaar een tweede ep of mini-album uit te brengen." Hugo verwacht verder nog veel meer samenwerkingen met Kitsuné. "Door hen wordt het ook makkelijker om een Europees tourtje te doen. Er staan door de samenwerking ook veel meer dingen in de steigers. We gaan eerst met Kitsuné kijken op welke releasefeestjes ik kan spelen."

Hugo vloog eind vorige week naar Parijs voor overleg met het label. Hij is dankzij Kitsuné in gesprek voor optredens in de Parijse Social Club en in Berlijn en gaat het liefst door op die ingeslagen weg. "Het zou fijn zijn in het buitenland te kunnen optreden, de zalen in Nederland waar ik met dit soort muziek kan spelen zijn beperkt." Hij vreest dat het publiek in het Nederlandse clubcircuit zijn muziek niet zo snel zal trekken. "Vandaar ook dat we dus vooral graag internationaal willen gaan." Daarom zijn voor de NON Records avond tijdens ADE in Studio/K ook grote internationale boekers uitgenodigd. Naast Palmbomen en NON-maatje Bear staan ook Bibio en Jimmy Edgar geprogrammeerd. "Twee artiesten waar we groot fan van zijn."

Deze donderdag is Palmbomen ook te zien bij de start van DOOM, een nieuwe clubavond in Club Up. Het betreft een samenwerking tussen NON Records en Kits Zonder Blog, waar Hugo elke tweede donderdag van de maand samen met Bear als resident-dj staat. "De vooravond was eerst een soort Zomergasten maar de brug naar het feestje daarna was te groot. Wat we nu gaan doen is de avond inrichten als een elektronische jamsessie, een wisselwerking waarbij we plaatjes draaien en de muzikanten daar weer op reageren. Het doel is een concept waarbij we makkelijk onbekende bands kunnen uitnodigen."

Donderdag 14 oktober is de eerste DOOM in Club Up, Amsterdam met Palmbomen (en live electronic band jam). Op ADE is hij tweemaal te zien: donderdag 21 oktober met een dj-set bij Red Bull Radio en vrijdag 22 oktober live in Studio/K.