Meindert Bussink nieuwe hoofdredacteur 3VOOR12/Amsterdam

Achterhoekse Amsterdammer wil professionaliseren en meer lokaalfocus

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

3VOOR12/Amsterdam heeft vanaf 1 september een nieuwe hoofdredacteur. Meindert Bussink neemt het stokje over van Eyal van der Reep en wil 3VOOR12/Amsterdam professionaliseren en de aandacht weer op de lokale muziekcultuur richten.

Achterhoekse Amsterdammer wil professionaliseren en meer lokaalfocus

3VOOR12/Amsterdam heeft vanaf 1 september een nieuwe hoofdredacteur. Meindert Bussink neemt het stokje over van Eyal van der Reep, die het afgelopen half jaar de rol van hoofdredacteur heeft vervuld. Van Der Reep zal actief blijven bij 3VOOR12/Amsterdam als coördinator van de Clubavonden.

De Achterhoekse Amsterdammer Meindert Bussink wil 3VOOR12/Amsterdam professionaliseren en de aandacht weer op de lokale muziekcultuur richten. Zo zal er meer aandacht worden geschonken aan en interactie komen met Amsterdamse podia, platenzaken, oefenruimten, opnamestudio’s, muziekscholen en de bezoekers van de site. Door meer context te bieden en lokaal het gesprek aan te gaan, wil Bussink de hoofdstedelijke muziekcultuur in een vroeg stadium in kaart brengen. De aandacht zal minder komen liggen op concertrecensies en meer op reportages, portretten en aankondigingen. Deze bieden zo gezamenlijk een groeiend historisch overzicht van de muziekcultuur in Amsterdam.

In de afgelopen maand is er al een nieuwe organisatiestructuur in gebruik genomen met onder andere vier coördinatoren voor de genres Alternative/Pop/Rock, Hiphop/R&B, Dance/Elektronisch en Singer/Songwriter. Ook heeft Bussink voor de redacteurs een redactiesite gemaakt en van allerlei handige nieuwe mediatoepassingen voorzien waardoor de interne communicatie overzichtelijker en efficiënter wordt. ‘De volgende stap is om Amsterdamse podia te betrekken in deze nieuwe opzet, waardoor ook de communicatie en samenwerking tussen ons en andere betrokken partijen beter en efficiënter wordt’, weet Bussink.

Naast het gebruik van nieuwe media, zal inhoudelijk een groter accent worden gelegd op het creëren van videomateriaal. ‘In de afgelopen jaren is het medialandschap dusdanig veranderd, dat de consumptie van en de verhouding tussen tekst, audio en video niet meer te vergelijken is met bijvoorbeeld vijf jaar geleden. De snelheid en omvang van deze veranderingen zijn ongekend en een toonaangevend muziekportal als 3VOOR12/Amsterdam kan niet achterblijven.‘

Om deze plannen uit te voeren hecht Bussink veel aan gezelligheid, toewijding en saamhorigheid. ‘We zijn allemaal vrijwilligers, maar dat betekent niet dat onze activiteiten vrijblijvend zijn. 3VOOR12/Amsterdam heeft in de muziekwereld en bij het grote publiek een respectabele naam en het is denk ik een eer om daar een onderdeel van uit te mogen maken.’

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij 3VOOR12/Amsterdam? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van 3VOOR12/Amsterdam. Deze zal na afwezigheid van twee jaar vanaf nu ook weer maandelijks worden verstuurd.

Amsterdam, Oktober 2010