Grote Prijs 2010: Amsterdamse winnaars?

De Amsterdamse finalisten op een rij

Tekst: Robbie van Zoggel ,

5 oktober 2010 was 'Super Monday' in muzikaal Nederland. Alle finalisten van de Grote Prijs Van Nederland zijn bekend gemaakt. De dag waar desillusies en dromen dichter bij elkaar liggen dan ooit. Welke Amsterdammers zitten er bij?

De Amsterdamse finalisten op een rij

Het is weer oktober en dat betekent dat de blik zich richt op de finales van de Grote Prijs Van Nederland. Met Aïscha, Case Mayfield, Zorita, Kalibwoy en D. Lipps is Amsterdam goed vertegenwoordigd in de finales op 11 december 2010 in Paradiso en Melkweg. Het volledige overzicht.

Finale Singer/Songwriter - Paradiso

Aïscha

Aïscha maakt een bloeirijke periode door. Haar deelname aan verschillende competities levert niet alleen vlieguren op maar oogst vooral succes en naamsbekendheid. Ze heeft al een finaleplek binnen bij de Amsterdamse Popprijs, met zowel winst in de voorronde als in de halve finale. Daar komt dus de Grote Prijs-finale bij.

Case Mayfield

Case Mayfield is met ASG en de finale van Mooie Noten 2009 binnen Amsterdam een bekende naam. Dit jaar zijn, met o.a. een programmering in de Popronde, stappen gezet naar landelijke bekendheid. Daar kan de finaleplek in de Grote Prijs zondermeer een handje bij helpen.

Enlery Mayfield, Nicole Bus, Tamar Lewis, Tangarine

 

Finale Dance/Producers - Melkweg Oude Zaal

Audiomilch, Egbert, Gumnaam, Individualism, June Miller, Mok-C

 

Finale Hiphop - Paradiso

D.Lipps

Zoals we eerder meldden staat D. Lipps in de finale. Eerder al favoriet bij de jury in de derde halve finale, nu dus in het rijtje van zes op 11 december in Paradiso. Lees meer over D. Lipps in het interview met 3VOOR12/Amsterdam aan het begin van de zomer.

Kalibwoy

Deze Surinaamse Mokummer is de rijzende ster in de raggae- en dancehall scene van Nederland. Na een samenwerkingsvorm onder de naam Dredda Youthz gaat Kalibwoy sinds 2008 solo.

aDiSON, Boef En De Gelogeerde Aap, Kingsize, Mister Polska


Finale Rock/Alternative - Melkweg Oude Zaal

Zorita

Het wereldse Zorita, zowel in muziekstijl als bezetting, zit na al heel wat optredens bij andere popprijzen eindelijk in de finale van de Grote Prijs.

Alasca, A Liquid Landscape, Ethereal, The Fudge, Yesterday’s Men