Gerenoveerd OCCII ingewijd door The Works, Tense = Reaction en Brutal Knights

Heropening in beeld

Tekst: Astrid Engelen | Beeld: Gwenny Ruiz ,

Amsterdamse muziekliefhebbers kunnen weer bij OCCII terecht. Het podium opende afgelopen vrijdag na vier maanden renovatie opnieuw haar deuren. 3VOOR12/Amsterdam brengt de avond met The Works, Tense = Reaction en Brutal Knights in beeld.

Heropening in beeld

Na een verbouwing van vier maanden is OCCII weer geopend. In de zomermaanden is een team van vrijwilligers druk bezig geweest met onderhoud in het pand: er zijn meer toiletten bijgekomen, het podium is verhoogd en er is bergruimte onder gecreëerd. Verder is is er een nieuwe afzuiginstallatie, de muren zijn gevoegd en de bar is vernieuwd. Kortom: het voormalig kraakpand nieuwe stijl is klaar voor een tweede leven.

Het werk aan de monumentale gevel is nog niet afgerond. Er wordt op toegezien dat alles in de originele staat wordt hersteld.

Coördinator van het avondprogramma Sjoerd Stolk: “In de zomer hebben we optredens gedaan op andere locaties, zoals in de buurtboerderij op de Spaarndammerdijk. Ook waren er door het hele land benefietavonden om de renovatie van OCCII te bekostigen. Nog niet alles is klaar. We willen bijvoorbeeld nog een extra betonlaag op de vloer, maar wanneer we dat zouden moeten doen? Misschien tussen Kerst en oud en nieuw.”

Vanaf afgelopen vrijdag is de reguliere programmering weer hervat met minstens één concertavond per week. Op de officiële heropening traden drie garagerock bands op: The Works uit Amsterdam, Tense = Reaction uit Utrecht en Brutal Knights uit Toronto, Canada. 3VOOR12/Amsterdam brengt de avond in beeld.

Gezien: heropening OCCII met The Works, Tense = Reaction en Brutal Knights, vrijdag 22 oktober 2010