CD release van Perquisite in Melkweg is een enorm succes

Perquisite overtreft een ieders stoutste verwachtingen met de presentatie van Across

Auteur: Sophie Top | Fotograaf: Eline Soumeru ,

De talentvolle en muzikale Perquisite krijgt deze zaterdagavond een goed gevulde Oude Zaal van Melkweg, voor de release van zijn solo album Across. Na twee jaar af en aan keihard te hebben gewerkt, is het moment daar. Geen laptop, geen draaitafels, alles is live vanavond.

Perquisite overtreft een ieders stoutste verwachtingen met de presentatie van Across

De Oude Zaal van Melkweg stroomt langzaam voller en voller en het begint er steeds meer op te lijken dat Perquisite iedereen zo nieuwsgierig heeft gemaakt, dat hij toch wellicht meteen al voor een uitverkochte Oude Zaal speelt. Maar allereerst wordt het publiek getrakteerd op de sprankelende Urita. Wat een uitstraling heeft deze vrouw en dan ook nog met een stem van goud. Met haar onuitputtelijk lijkende energie, houdt ze het publiek goed warm.


Een uur later dan gepland is het dan zover. Fashionably late, het past bij de geheimzinnigheid en de spanning van wat het is, dat we kunnen verwachten vanavond. Dat het een muzikaal compleet plaatje zal zijn, daar lijkt niemand aan te twijfelen. Maar wat voor stijl? Wordt het hiphop, wordt het jazz, wordt het soul of rock?

Na een korte presentatie en uitleg van de bescheiden Perquisite is het direct tijd voor een van de vele gasten die we vanavond nog mogen verwachten. Het is niemand minder dan Tjeerd Bomhof van Voicst, tegenwoordig beter bekend als Dazzled Kid. Zo begint het spektakel dus met een rock sound. Alsof ze al jaren samen spelen, zo komt het over. Goede interactie tussen Tjeerd en de prachtige zangeressen Coco en Sanguita; goede nummers om mee te starten. De toon is gezet en de sfeer zit er goed in.

Een bijzondere presentatie is die van gastzanger Maurino Alarcón, de Chileense Amsterdammer met vliegensvlugge vingers op de gitaar. Een geweldig Spaanstalig nummer Me Despido, wordt door de hele band fantastisch gebracht. Een duidelijke klik is te zien tussen Maurino en Coco. Het is een feest in Melkweg en zoals Perq zegt, is vanavond niet zomaar een avond maar een met een programma bomvol met special guests. Zo wordt het podium nog gevuld met gastvocalisten Urita (van de single Set me Free), rock-chick Jenny Lane, MC Jay Colin, die de hele zaal meekrijgt met het nummer The Rain, en Cato van Dijck, met een dijk van een stem.

Halverwege de show is het tijd voor een jamsessie en stelen Jay en Maurino de show. Dit is het moment dat het publiek echt helemaal los gaat. Alle stijlen en talenten komen samen en maken er een grote melting pot van muzikale gezelligheid van.

Muzikante Lavalu, die een samenwerking met Perquisite zelf ook helemaal zou zien zitten en speciaal uit Arnhem naar Melkweg is afgereisd, is onder de indruk van de show.“Vooral zangeres Coco is echt een verrassing en heeft een stem om kippenvel van te krijgen”. Lavalu geeft aan het een geweldige prestatie te vinden van Perquisite. Een show en een album neerzetten met zoveel verschillende muzikanten en met een enorm scala aan stijl. En dan toch een eenheid en een duidelijke sound brengen; heel indrukwekkend.

Ook Eric Corton is er zelfs een soort van sprakeloos van, wanneer hij Perq het eerste exemplaar van dit onvermijdelijke succesnummer overhandigt. Want hij is al jaren fan van Perquisite. En na vanavond zullen er vele anderen volgen. Nog één nummer dan, omdat het publiek het verdient en dan is het tijd om de speciale editie van Across in de wacht te slepen – gesigneerd en al.

 

Gezien: Perquisite, Melkweg, 9 oktober 2010