Brand in Bitterzoet kan wel wat pEp gebruiken

Fotoverslag van de wekelijkse live-avond Brand in Bitterzoet met pEp en Zorita

Tekst en beeld: Merel Keizer ,

Brand is een wekelijkse live-avond in Bitterzoet waar twee
jonge talentvolle bands het podium krijgen. De eerste editie
is gevuld met de Amsterdamse meidenrockband pEp en
de balkan latinfunk van Zorita. De zaal was echter niet zo
gevuld, maar desondanks was het een aangenaam privé-
concert voor de aanwezigen.

Fotoverslag van de wekelijkse live-avond Brand in Bitterzoet met pEp en Zorita

Brand in Bitterzoet is een wekelijkse live-avond begonnen voor jonge talentvolle bands, toepasselijk genaamd naar hun huismerk. Het mist helaas bekendheid en staat vrijwel leeg. Zonde, maar wel een mooie gelegenheid voor de Amsterdamse band pEp om ongestoord hun nieuwe materiaal te testen op een podium. Voor Zorita lag er de uitdaging om de aanwezigen aan het dansen te krijgen.

Al in 2005 werd de band vijfde bij de Grote prijs van Nederland. Een jaar later was pEp de meest geboekte band van het rondreizende festival de Popronde en stonden ze op grote festivals. De stijgende lijn is daarom moeilijk te ontdekken als je de zaal in kijkt, maar daar komt misschien verandering in als het tweede album uitkomt. Na hun debuutalbum Broek Uit! van 2009, is namelijk de volgende op komst. Deze zal bestaan uit titels zoals Beter Met Z’n Twee, Je Draait Eromheen en In Frankrijk beland, die deze avond ten gehore worden gebracht. De band heeft lol met het nieuwe materiaal en Ella zingt goed, publiek of niet.

Tussen de twee acts wordt men aangenaam verrast door enkele bluescovers uitgevoerd door Ruben Seyferth, voorman van 'Amsterdam’s finest rock ’n roll band' The Blue Shades, dat momenteel een beetje stil is komen te liggen.

De tweede act van de avond is Zorita, finalist van de Grote Prijs van Nederland 2010. Ze spelen mestizopop, waar Latijnse, Oost-Europese en  Afrikaanse invloeden in te horen zijn met een dikke poplaag. Vanavond is een speciaal optreden omdat dit de laatste keer is dat violist Gijs Leegwater meespeelt. H

Na enkele liedjes van Zorita zijn er wat meer mensen komen binnenstromen en bij Manu Chao’s Desaparecido en Al Die Willen Ter Kaperen Varen zit er beweging in het publiek. Na hun hele repertoire te hebben gespeeld komt er als laatste op verzoek nog een improvisatie ter ere van Gijs.

Zorita heeft grootse plannen voor de finale van de Grote Prijs die 11 december in de Melkweg plaatsvindt, dus kom vooral mee dansen. De volgende editie van Brand is ook zeker de moeite waard, donderdag 14 oktober staan Silent Rebel en Secret Love Parade in Bitterzoet.

Gezien: pEp en Zorita op Brand in Bitterzoet, 7 oktober 2010